Αυτό είναι ένα υπέροχο πιάτο για κάθε περίσταση. Baby shower, bridal shower, διακοπές ή ακόμα και για μια βραδινή έξοδο κοριτσιών σε συνδυασμό με μια σαλάτα. Ετοιμαστείτε για διθυραμβικές κριτικές με αυτό το πιάτο!!!
Πρωινό με πέστο και προσούτο
Συστατικά συνταγής:
- 2 φλιτζάνια γάλα 2%
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί ή ζωμό κότας
- 1 φραντζόλα γαλλικό ψωμί, κομμένο σε φέτες
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό καπνιστό τυρί γκούντα σε λεπτές φέτες
- 1/2 κιλό προσούτο σε λεπτές φέτες
- 3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλιτζάνι έτοιμο πέστο
- 4 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλιτζάνι σαντιγί
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Παρασκευή συνταγής:
- Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύετε το γάλα και το κρασί. Βουτήξτε και τις δύο πλευρές του ψωμιού σε μείγμα γάλακτος.
- Πιέστε απαλά για να φύγει η περίσσεια υγρού. Στρώστε τις φέτες ψωμιού σε μια λαδόκολλα σε ταψί. Πασπαλίζετε με βασιλικό και μαϊντανό, περιχύστε με λάδι.
- Στρώστε με το μισό τυρί, το μισό προσούτο και όλες τις ντομάτες. περιχύστε με το μισό πέστο. Συμπληρώστε με το υπόλοιπο τυρί, το προσούτο και το πέστο.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. ρίξτε από πάνω. Ψύξτε το, σκεπασμένο, αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 350°. Βγάλτε το από το ψυγείο όσο ζεσταίνεται ο φούρνος. Ψήνετε, ακάλυπτα, μέχρι να ροδίσει η κορυφή. Αφήστε το να σταθεί 5-10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
Καλή όρεξη!!!