Διατροφή

Πρωινό: Το καλύτερο brunch που μπορείτε να δημιουργήσετε

Πρωινό: Το καλύτερο brunch που μπορείτε να δημιουργήσετε
Πρωινό: Δημιουργήστε ένα πεντανόστιμο πιάτο για εσάς και τους καλεσμένους σας!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτό είναι ένα υπέροχο πιάτο για κάθε περίσταση. Baby shower, bridal shower, διακοπές ή ακόμα και για μια βραδινή έξοδο κοριτσιών σε συνδυασμό με μια σαλάτα. Ετοιμαστείτε για διθυραμβικές κριτικές με αυτό το πιάτο!!!


Πρωινό με πέστο και προσούτο

Συστατικά συνταγής:

  • 2 φλιτζάνια γάλα 2%
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί ή ζωμό κότας
  • 1 φραντζόλα γαλλικό ψωμί, κομμένο σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό καπνιστό τυρί γκούντα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κιλό προσούτο σε λεπτές φέτες
  • 3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι έτοιμο πέστο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι σαντιγί
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Παρασκευή συνταγής:

  • Σε ένα ρηχό μπολ ανακατεύετε το γάλα και το κρασί. Βουτήξτε και τις δύο πλευρές του ψωμιού σε μείγμα γάλακτος.
  • Πιέστε απαλά για να φύγει η περίσσεια υγρού. Στρώστε τις φέτες ψωμιού σε μια λαδόκολλα σε ταψί. Πασπαλίζετε με βασιλικό και μαϊντανό, περιχύστε με λάδι.
  • Στρώστε με το μισό τυρί, το μισό προσούτο και όλες τις ντομάτες. περιχύστε με το μισό πέστο. Συμπληρώστε με το υπόλοιπο τυρί, το προσούτο και το πέστο.
  • Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. ρίξτε από πάνω. Ψύξτε το, σκεπασμένο, αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 350°. Βγάλτε το από το ψυγείο όσο ζεσταίνεται ο φούρνος. Ψήνετε, ακάλυπτα, μέχρι να ροδίσει η κορυφή. Αφήστε το να σταθεί 5-10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!!!