Είναι μια πρόκληση να είσαι δημιουργικός με το πρωινό κάθε πρωί και είναι ωραία να επινοούμε διασκεδαστικά φαγητά που θα λατρέψουν τα παιδιά. Αυτή είναι μια υπέροχη συνταγή για να συμμετάσχουν τα παιδιά και να βοηθήσουν στην προετοιμασία του πρωινού. Μπορείτε επίσης να το φτιάξετε και να το καταψύξετε πριν προσθέσετε τα αυγά και μετά να ολοκληρώσετε το ψήσιμο άλλη μια μέρα.
Πίτσα με μανιτάρια και αυγά
Συστατικά
- 1 προψημένη λεπτή κρούστα πίτσας ολικής αλέσεως
- 3/4 φλιτζάνι τυρί ρικότα με μειωμένα λιπαρά
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, μοιρασμένη
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια baby portobello σε φέτες
- 1/2 φλιτζάνι μαλακές λιαστές ντομάτες
- 3 φλιτζάνια φρέσκια ρόκα ή baby σπανάκι
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, χωρισμένο 6 μεγάλα αυγά
Παρασκευή συνταγής:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Τοποθετήστε την κρούστα σε ένα ταψί πίτσας. Αλείφουμε με τυρί ρικότα. Πασπαλίζουμε με σκόνη σκόρδου και 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα. Από πάνω ρίχνουμε μανιτάρια και ντομάτες. Με καθαρά χέρια, ανακατέψτε με τη ρόκα, με ξύδι, λάδι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, κάντε 6 εσοχές στη ρόκα. Σπάστε προσεκτικά ένα αυγό στο καθένα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε μέχρι να δέσει τελείως τα ασπράδια και οι κρόκοι να αρχίσουν να πήζουν αλλά να μην είναι σκληροί, 12-15 λεπτά.