Διατροφή

Πρωινό: Γρήγορα pancakes για ένα νόστιμο πρωινό

Πρωινό: Γρήγορα pancakes για ένα νόστιμο πρωινό
Πρωινό: Αυτή η συνταγή θα κάνει μια γενναιόδωρη ποσότητα και μπορεί να σας περισσέψει, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για πολυάσχολα πρωινά.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτή η συνταγή θα κάνει μια γενναιόδωρη ποσότητα και μπορεί να σας περισσέψει, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για πολυάσχολα πρωινά. Αυτές οι τηγανίτες είναι νόστιμες όταν σερβίρονται αμέσως, αλλά διατηρούν επίσης τη γεύση και την υφή τους όταν ξαναζεσταθούν. Μπορείτε να ξαναζεστάνετε τις τηγανίτες σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, σε φούρνο τοστιέρα ή απλά να τις αφήσετε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου—αυτό λειτουργεί εξαιρετικά για τα παιδικά γεύματα!


Pancakes σε λίγα μόνο λεπτά

Συστατικά συνταγής:

  • 2 φλιτζάνια (260 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού λείο φυστικοβούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, συν περισσότερο για το μαγείρεμα των τηγανιτών
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας γάλακτος

Παρασκευή συνταγής:

Συνδυάζουμετα ξηρά συστατικά: Σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε να ενωθούν. Αφήνουμε το στην άκρη. Μπολ με ξηρά υλικά που περιβάλλεται από ένα σύρμα και μεζούρα για τηγανίτα.  Συνδυάζουμε τα υγρά συστατικά: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να ενωθούν τα ασπράδια και οι κρόκοι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το φυστικοβούτυρο, το λιωμένο βούτυρο και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν.

Ανακατεύουμε το κουρκούτι και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας: Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν. Ανακατεύουμε τα κομματάκια σοκολάτας.

Μαγειρεύουμε τις τηγανίτες: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε περίπου 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ρίχνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας κουρκούτι κάθε φορά, φτιάχνοντας ασημένιες τηγανίτες σε μέγεθος δολαρίου. Αφήνουμε άφθονο χώρο ανάμεσα σε κάθε τηγανίτα. Μαγειρεύουμε για 2 έως 3 λεπτά και στη συνέχεια αναποδογυρίζουμε. Είναι έτοιμα να αναποδογυρίσουν όταν εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες από πάνω και οι άκρες αρχίσουν να καφέ. Μαγειρεύουμε την άλλη πλευρά για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε περισσότερο βούτυρο στο τηγάνι όσο χρειάζεται.

Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τις τηγανίτες αμέσως—το σιρόπι είναι προαιρετικό για αυτές τις γλυκές τηγανίτες! Τις τοποθετούμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για μια ή δύο μέρες. Μπορούμε να τις ξαναζεστάνουμε για λίγο σε φούρνο, τοστιέρα ή να τις αφήσουμε να ζεσταθούν σε θερμοκρασία δωματίου και να τις φάμε έτσι.