Διατροφή

Πρωινό φλεγμονή: Ποιο ασυνήθιστο φαγητό πρωινού καταπολεμά την φλεγμονή;

Πρωινό φλεγμονή: Ποιο ασυνήθιστο φαγητό πρωινού καταπολεμά την φλεγμονή;
Πρωινό φλεγμονή: Η αλλαγή της διατροφής ώστε να περιλαμβάνει τροφές όπως το ξινολάχανο, το κίμτσι και το κεφίρ - μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε έχει προβλήματα που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό και το πεπτικό.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ο Δρ Michael Mosley αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι έχει ένα ασυνήθιστο πράγμα για πρωινό – και εξήγησε ότι είναι μια υπερτροφή που μπορεί να έχει κάθε είδους ευεργετικά αποτελέσματα. Ο ειδικός σε θέματα διατροφής και ευεξίας είπε σε έναν θαυμαστή του στο X, πρώην Twitter, ότι είχε φάει ξινολάχανο για πρωινό – κάτι που πολλοί άνθρωποι θα εκπλαγούν να το μάθουν.


Δεν είναι φυσιολογικό για πολλούς να συνδυάζουν ξινολάχανο με τις νιφάδες καλαμποκιού τους, αλλά ο Δρ Mosley εξήγησε ότι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορεί να έχουν μια σειρά από πολύ ευεργετικά αποτελέσματα για τα βακτήρια του εντέρου – τα οποία έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο σώμα. Στην ανάρτησή του στο X, ο Δρ Mosley είπε ότι μέχρι τις 9 το πρωί εκείνο το πρωί είχε ήδη κάνει 7 πράγματα για την υγεία του: “Έχω κάνει 7 πράγματα μέχρι στιγμής σήμερα. Ασκήσεις, κρύο ντους, τραγούδι (στο ντους), βόλτα έξω, ξινολάχανο για πρωινό, ένα μεγάλο ποτήρι νερό και τσάι.”

Ο Δρ Mosley μίλησε για τα οφέλη των τροφίμων που έχουν υποστεί ζύμωση, που είναι το ξινολάχανο, στην εκπομπή του Stay Young στο BBC Radio 4 – και είπε ότι μπορεί:

  • να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη φλεγμονή,
  • να μειώσει τον πόνο και τους πόνους,
  • και να βελτιώσει καταστάσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα.

 

Η αλλαγή της διατροφής ώστε να περιλαμβάνει τροφές όπως το ξινολάχανο, το κίμτσι και το κεφίρ – μπορεί να βοηθήσει οποιονδήποτε έχει προβλήματα που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό και το πεπτικό του σύστημα και ότι η έρευνα έχει δείξει ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους να κοιμηθούν καλύτερα και να μειώσουν τους πόνους και τους πόνους.

Είπε: «Έχω εξετάσει τα οφέλη για την υγεία των φιλικών προς το έντερο ζυμωμένων τροφών όπως το ξινολάχανο, το κίμτσι και το κεφίρ στο παρελθόν στο Just One Thing, διαθέσιμο στο BBC Sounds. Αυτή τη φορά θέλω να εξετάσω τους ισχυρισμούς συγκεκριμένα ότι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορούν να βοηθήσουν στην υγιή γήρανση. Η ιδέα είναι ότι όσο μεγαλώνουμε ο αριθμός και η ποικιλομορφία των μικροβίων του εντέρου μας μειώνεται, γεγονός που συμβάλλει στη χρόνια φλεγμονή και σε μια σειρά ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία.

 

Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση δεν είναι κάτι καινούργιο. Από το ψωμί μέχρι την μπύρα, το kimchi μέχρι το ξινολάχανο, οι άνθρωποι ζυμώνουν τα τρόφιμα για χιλιάδες χρόνια – εν μέρει για τη γεύση, αλλά κυρίως επειδή είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συντηρηθούν τα τρόφιμα». Ωστόσο, ο Δρ Mosley είπε ότι οι άνθρωποι έπρεπε να είναι προσεκτικοί σε ορισμένες περιπτώσεις. Εξήγησε: «Μια σημείωση προσοχής. Δεν είναι κατάλληλα για όλους. Εάν είστε ανοσοκατεσταλμένοι ή λαμβάνετε ορισμένους τύπους φαρμάκων, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν προσθέσετε πολλά ζωντανά μικρόβια στη διατροφή σας.»