Διατροφή

Πρωινό αδυνάτισμα: Κροκέτες από φύτρα κινόα για ένα υγιεινό πρωινό

Πρωινό αδυνάτισμα: Κροκέτες από φύτρα κινόα για ένα υγιεινό πρωινό
Πρωινό αδυνάτισμα: Εάν λαχταράτε κάτι νόστιμο κάθε πρωί, θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή απώλειας βάρους με φύτρα κινόα για πρωινό.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Στην επιδίωξή σας να χάσετε βάρος, πρέπει να έχετε συναντήσει στο διαδίκτυο πολλές συνταγές. Ενώ υπάρχουν πολλές συνταγές και τρόποι για να χάσετε βάρος, δεν υπάρχει κανένα μαγικό συστατικό που θα σας κάνει να χάσετε τα περιττά κιλά σε χρόνο μηδέν. Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν πολλά συστατικά στην κουζίνα σας που μπορεί να είναι ευεργετικά για εσάς εάν τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για απώλεια βάρους. Ένα τέτοιο συστατικό που πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας είναι η κινόα.


Η κινόα θεωρείται βασικό στοιχείο στις δίαιτες απώλειας βάρους από αμνημονεύτων χρόνων. Αυτός ο μικροσκοπικός αλλά ισχυρός σπόρος διαφημίζεται ως υπερτροφή που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά ευέλικτο, ώστε να μπορείτε να πειραματιστείτε μαζί του όσο θέλετε. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια υγιεινή συνταγή που μοιραζόμαστε μαζί σας σήμερα, η οποία μπορεί να ενισχύσει το ταξίδι σας για απώλεια βάρους.

Συστατικά για 10 κροκέτες

  • 50 γραμμάρια κινόα
  • 100 γραμμάρια φύτρων
  • τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γραμμάρια τριμμένη βραστή πατάτα
  • Μισό φλιτζάνι τριμμένο καρότο
  • Αλάτι για γεύση
  • Τσίλι
  • Garam masala
  • Ρεβιθάλευρο

 

Οδηγίες παρασκευής

  • Ξεκινήστε μουλιάζοντας την κινόα για περίπου μισή ώρα.
  • Ετοιμάστε μια χοντρή πάστα με τζίντζερ, σκόρδο και μουλιασμένα φύτρα.
  • Τρίβουμε τη μουλιασμένη κινόα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέστε τα λάχανα τριμμένη πατάτα, το καρότο, το ψιλοκομμένο πράσινο τσίλι, το αλάτι και το garam masala στην κινόα.
  • Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ρεβιθάλευρο στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
  • Τώρα, πάρτε μικρές και ίσες μερίδες από το μείγμα και πλάθετε σε μπαλάκια.
  • Τα ισιώνουμε λίγο για να ετοιμάσουμε τίκι.
  • Αλείψτε τα με λάδι από τη μία πλευρά. Τοποθετούμε κάτω από μια μέτρια καυτή σχάρα και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν.
  • Μαγειρέψτε και τις δύο πλευρές σωστά και σερβίρετε ζεστό με λίγο τσάτνεϊ στο πλάι.