Διατροφή

Πώς να φτιάξετε μπισκότα σοκολάτας χρησιμοποιώντας αλεύρι βρώμης

Πώς να φτιάξετε μπισκότα σοκολάτας χρησιμοποιώντας αλεύρι βρώμης
Απολαύστε τα σπιτικά μπισκότα σοκολάτας με αλεύρι βρώμης με ένα ποτήρι γάλα ή το αγαπημένο σας ρόφημα! 
Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το αλεύρι βρώμης είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο κανονικό αλεύρι, ειδικά αν ψάχνετε για μια επιλογή χωρίς γλουτένη. Αυτά τα μπισκότα είναι νόστιμα και φτιάχνονται εύκολα.


Συστατικά:

  • 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι βρώμης (μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας αλέθοντας τυλιγμένη βρώμη στο μπλέντερ)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

Οδηγίες:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα ή το λαδώνουμε ελαφρά.
  • Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο, συνήθως για περίπου 2-3 λεπτά.
  • Χτυπάμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Προσθέστε σταδιακά το μείγμα ξηρού αλευριού βρώμης στα υγρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη για μπισκότα.
  • Διπλώνουμε τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη.
  • Χρησιμοποιήστε μια σέσουλα μπισκότων ή τα χέρια σας για να σχηματίσετε τη ζύμη σε μπάλες ζύμης μπισκότων και να τις τοποθετήσετε στο έτοιμο φύλλο ψησίματος.
  • Μπορείτε να τα ισιώσετε ελαφρώς με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού ή να τα αφήσετε σε στρογγυλεμένο σχήμα.
  • Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες των μπισκότων. Τα κέντρα μπορεί να είναι ακόμα λίγο μαλακά, αλλά θα σφίξουν καθώς κρυώνουν.
  • Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Απολαύστε τα σπιτικά μπισκότα σοκολάτας με αλεύρι βρώμης με ένα ποτήρι γάλα ή το αγαπημένο σας ρόφημα! Αυτά τα μπισκότα είναι μια απολαυστική και πιο υγιεινή ανατροπή στο κλασικό μπισκότο με τσιπ σοκολάτας. Απολαύστε το ψήσιμο σας!