Τα κράνμπερι είναι φρούτα, επομένως σου προσφέρουν κατά βάση υδατάνθρακες, κυρίως με τη μορφή απλών σακχάρων, προσφέροντας 46 θερμίδες στα 100 γραμμάρια φρέσκου προϊόντος. Τα κρανμπερι είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C, φυτικών ινών και μαγγανίου.
Συστατικά
- 3 φλιτζάνια φρέσκα κράνμπερι
- 2 κ.σ Αλεύρι
- 2 φλιτζάνια Ζάχαρη
- 1/4 κγ Αλάτι
- 2/3 φλιτζάνι βραστό νερό
- 1 φλιτζάνι σταφίδες χωρίς κουκούτσια
- 2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
- 2 Έτοιμη κρούστα πίτας
- 2 αυγά
- dash Light Cream
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε κατσαρόλα 3 ½ λίτρων. Ανακατέψτε τα κράνμπερι, το νερό και τις σταφίδες. Μαγειρέψτε σκεπασμένο σε μέτρια φωτιά μέχρι τα κράνμπερι να αρχίσουν να σκάνε, περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέστε το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού και κρυώστε για περίπου 5 λεπτά.
Στρώνουμε μια βάση πίτας στο κάτω μέρος. Ριχνουμε τη γέμιση κρανμπερι. Καλύπτουμε με πάνω κρούστα. Περνάμε την επιφάνεια με ένα πινέλο βουτηγμένο σε αυγά χτυπημένα σε μια δόση ελαφριάς κρέμας. Τρυπάμε την πάνω κρούστα της πίτας με ένα πιρούνι για να αεριστεί. Ψήστε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει όμορφα η κρούστα. Σερβίρετε ελαφρώς ζεστό.