Για να φτιάξετε αυτό το πιάτο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:
- 4 μεγάλα μανιτάρια Portobello
- 2 φλιτζάνια baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 190°C. Στη συνέχεια, καθαρίστε απαλά τα μανιτάρια πορτομπέλο με μια υγρή χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά. Αφαιρέστε προσεκτικά τα κοτσάνια από τα μανιτάρια και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το ψιλοκομμένο σπανάκι στο τηγάνι, μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Καρικέψτε με αλάτι και πιπέρι βάσει της γεύσης σας.
Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το μαγειρεμένο μείγμα σπανακιού με την τριμμένη παρμεζάνα και την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Τοποθετήστε τα μανιτάρια πορτομπέλο σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Γεμίστε κάθε καπάκι μανιταριού με το μείγμα σπανακιού, πιέζοντάς το απαλά για να συσκευαστεί. Ψήνετε τα γεμιστά μανιτάρια στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να ροδίσει η γέμιση.
Μόλις ψηθούν, σερβίρετε τα μανιτάρια Portobello με παρμεζάνα σπανάκι ζεστά και απολαύστε τα! Αυτό το πιάτο συνδυάζεται καλά με μια συνοδευτική σαλάτα ή μια μερίδα κινόα για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.
Αυτά τα γεμιστά μανιτάρια δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Είτε είστε χορτοφάγος είτε απλά θέλετε να προσθέσετε περισσότερα γεύματα με βάση τα φυτά στη διατροφή σας, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα γίνει η αγαπημένη σας. Δοκιμάστε το σήμερα και εντυπωσιάστε την οικογένεια και τους φίλους σας με αυτό το γευστικό και θρεπτικό πιάτο!