Διατροφή

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 

Πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένη μπανάνα 
Αυτή η συνταγή ανεβάζει την παραδοσιακή πίτα Banoffee σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την προσθήκη καραμελωμένων μπανανών, καθιστώντας την μια πραγματικά πολυτελή απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση.

Το Banoffee Pie είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις πλούσιες γεύσεις του toffee, της μπανάνας και της σαντιγί σε μια νόστιμη πίτα. Αυτή η συνταγή ανεβάζει την παραδοσιακή πίτα Banoffee σε ένα εντελώς νέο επίπεδο με την προσθήκη καραμελωμένων μπανανών, καθιστώντας την μια πραγματικά πολυτελή απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση.

Συστατικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνι τρίμμα κράκερ Graham
  • 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2-3 ώριμες μπανάνες, κομμένες σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  •  1πρέζα θαλασσινό αλάτι

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (180°C).
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τα ψίχουλα κράκερ Graham, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Πιέστε το μείγμα σε ένα ταψί 9 ιντσών για να σχηματιστεί η κρούστα. Ψήνουμε για 10 λεπτά και μετά αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το κουτάκι με το ζαχαρούχο γάλα και το σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσει και αφήστε το να ψηθεί για 2-3 ώρες, φροντίζοντας να προσθέσετε περισσότερο νερό όσο χρειάζεται για να κρατήσει το κουτί σκεπασμένο. Αυτό θα μετατρέψει το συμπυκνωμένο γάλα σε μια πλούσια και μεταξένια καραμέλα.
  4. Απλώστε το καραμελωμένο συμπυκνωμένο γάλα πάνω από την κρούστα κράκερ Graham.
  5. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και την καστανή ζάχαρη μαζί. Προσθέστε τις μπανάνες σε φέτες και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να καραμελώσουν. Πασπαλίζουμε με μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.
  6. Τοποθετήστε τις καραμελωμένες μπανάνες πάνω από τη στρώση καραμέλας στην κρούστα της πίτας.
  7. Σε ένα μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από τις μπανάνες.
  8. Κρυώνουμε την πίτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.
  9. Σερβίρετε την πολυτελή σας πίτα Banoffee με καραμελωμένες  μπανάνες και απολαμβάνετε τις παρακμιακές γεύσεις καραμέλας, μπανάνας και κρέμας σε κάθε μπουκιά.

Αυτή η πολυτελής πίτα Banoffee με καραμελωμένες  μπανάνες είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα γίνει ένα νέο αγαπημένο γλυκό στο ρεπερτόριό σας. Ο συνδυασμός πλούσιας καραμέλας, γλυκών μπανανών και αφράτης σαντιγί δημιουργεί μια πραγματικά απολαυστική απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε ειδική περίσταση.