Στο απομακρυσμένο χωριό Kanthalloor, στην περιοχή Idukki της Κεράλα, αγρότες της υπαίθρου εργάζονται για να αναβιώσουν τα παραδοσιακά σιτηρά τους και να διαφοροποιήσουν τις ποικιλίες κεχρί που υποστηρίζονται με τεχνολογία από το έργο Work For Humankind της Lenovo. Έχει μεγαλύτερη απόδοση χρήσης αζώτου από άλλες καλλιέργειες δημητριακών και μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για την αναστροφή της μόλυνσης του εδάφους. Αυτή η ποικιλία έχει γεύση σαν καβουρντισμένο ρύζι και έχει υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών, ασβεστίου, σιδήρου, μετάλλων και συμπλέγματος βιταμινών Β.
Είναι μια από τις πρώτες καλλιέργειες στον κόσμο, που χρονολογείται πριν από 4000 χρόνια. Είναι μια καλλιέργεια ξηρής περιόδου που καλλιεργείται κυρίως σε άνυδρες και ημίξηρες περιοχές. Ο σύντομος κύκλος καλλιέργειας και το υψηλό διατροφικό του προφίλ το καθιστούν εξαιρετική καλλιέργεια για την ασφάλεια των τροφίμων. Έχει πολλά μικροθρεπτικά συστατικά και μια ιδιαίτερα υψηλή ποσότητα βιταμίνης Β1, η οποία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο νευρολογικών διαταραχών όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.
Λειτουργεί καλά για εναλλαγή με βάση το σιτάρι, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα του σιταριού ελέγχοντας τα ζιζάνια και είναι ανθεκτικό στα παράσιτα. Το Proso καλλιεργείται επίσης ως ζωοτροφή λόγω της θρεπτικής του αξίας και ως βιοκαύσιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή αιθανόλης. Είναι μια ανθεκτική καλλιέργεια με παραλλαγές που είναι και ανθεκτικές στην ξηρασία για πιο ξηρά κλίματα με βραχώδες έδαφος και αναπτύσσονται σε πιο υγρές συνθήκες, ικανές να αναπτυχθούν σε πλημμύρες και βαλτώδεις εκτάσεις. Το κεχρί Foxtail έχει πολλά μικροθρεπτικά συστατικά και μια ιδιαίτερα υψηλή ποσότητα βιταμίνης Β1, η οποία μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο νευρολογικών διαταραχών όπως το Αλτσχάιμερ και το Πάρκινσον.