Διατροφή

Ποιες τροφές συμβάλλουν στην καύση λίπους

Ποιες τροφές συμβάλλουν στην καύση λίπους
Οι τροφές που μπορούν να γίνουν σύμμαχοι στην απώλεια βάρους, αφού περιέχουν συστατικά «πυρπολητές» του λίπους! Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για να αδυνατίσει κανείς. Υπάρχουν, όμως τροφές που βοηθούν σημαντικά στην απώλεια βάρους, αφού κάποια από τα βασικά συστατικά τους συμβάλλουν σημαντικά στην καύση λίπους. Γαλακτοκομικά: Το μυστικό είναι στο ασβέστιο! Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει […]

Οι τροφές που μπορούν να γίνουν σύμμαχοι στην απώλεια βάρους, αφού περιέχουν συστατικά «πυρπολητές» του λίπους! Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για να αδυνατίσει κανείς. Υπάρχουν, όμως τροφές που βοηθούν σημαντικά στην απώλεια βάρους, αφού κάποια από τα βασικά συστατικά τους συμβάλλουν σημαντικά στην καύση λίπους.

Γαλακτοκομικά: Το μυστικό είναι στο ασβέστιο! Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως η αυξημένη πρόσληψη ασβεστίου μπορεί να μειώσει το σωματικό λίπος κατά τουλάχιστον 700 γραμμάρια.

Καφές: Η καφεΐνη ενισχύει το μεταβολισμό και βοηθά στην καύση θερμίδων. Η ιδανική ποσότητα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300 μιλιγκραμ ημερησίως. Από εκεί και πάνω, ξεκινούν τα προβλήματα!

Αυγά: Είναι άριστη πηγή πρωτεΐνης, η οποία βοηθά ποικιλοτρόπως στο αδυνάτισμα: χρειάζεται περισσότερες θερμίδες για να μεταβολιστεί, βοηθά να καίμε λίπος και όχι μυς κατά τη σωματική άσκηση και μας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο διάστημα σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες.

Γλυκοπατάτα: Είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που ρυθμίζει τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα και συμβάλλει ώστε οι θερμίδες να μην μετατρέπονται σε λίπος.

Πράσινο τσάι: Οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού θεωρούνται σημαντικοί σύμμαχοι στην καύση λίπους. Η δράση τους μάλιστα ενισχύεται αν προσθέσουμε στο τσάι μας λίγο λεμόνι.

Καυτερή πιπεριά: Η καψαϊκίνη που ευθύνεται για την καυτερή γεύση, μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση θερμίδων στον οργανισμό. Επιπλέον, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενισχύει το αίσθημα κορεσμού.

Σκόρδο – κρεμμύδι: Περιέχουν έλαια που αποτρέπουν τη συσσώρευση λίπους.

Καστανό ρύζι: Για να μεταβολιστεί χρειάζεται περίπου 100 θερμίδες παραπάνω σε σύγκριση με το επεξεργασμένο λευκό ρύζι. Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Tufts, όσοι το επιλέγουν έχουν σημαντικά λιγότερο κοιλιακό λίπος από όσους επιμένουν στους επεξεργασμένους υδατάνθρακες.

Σολομός: Εδώ το λίπος καταπολεμάται με… λίπος και συγκεκριμένα με τα ω3 λιπαρά οξέα, που είναι διάσημα για τις ευεργετικές τους ιδιότητες και επιπλέον αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού, συμβάλλοντας στην απώλεια βάρους.

Μήλα και αχλάδια: Τα δύο αυτά φρούτα περιέχουν φλαβονοειδή, φυσικές χημικές ουσίες που έχουν συνδεθεί με την απώλεια λίπους και την αυξημένη καύση θερμίδων.