Διατροφή

Ποιες τροφές δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο;

Ποιες τροφές δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο;
Η διατήρηση των τροφίμων σε θερμοκρασία δωματίου είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα, τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η συνήθεια να διατηρούμε τα πάντα στο ψυγείο είναι βαθιά ριζωμένη στη σύγχρονη κουλτούρα μας. Ωστόσο, κάποιες τροφές επιδεινώνονται όταν ψύχονται, ενώ άλλες χάνουν τις θρεπτικές τους αξίες ή αναπτύσσουν αλλοιωμένες γεύσεις. Ας ανακαλύψουμε ποιες είναι αυτές οι τροφές και γιατί δεν πρέπει να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο.


Κρεμμύδι και σκόρδο

Η ψύξη του κρεμμυδιού και του σκόρδου μπορεί να τα κάνει να σαπίσουν πιο γρήγορα και να χάσουν τη χαρακτηριστική τους γεύση. Είναι καλύτερα να τα αποθηκεύουμε σε δροσερό, σκοτεινό και καλά αεριζόμενο μέρος, όπως ένα ντουλάπι ή ένα καλάθι.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο παράγει αιθυλένιο, ένα αέριο που επιταχύνει την ωρίμανσή του. Η ψύξη του αβοκάντο μπορεί να επιβραδύνει την ωρίμανσή του, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλαγές στη γεύση και την υφή του. Είναι καλύτερο να το αποθηκεύουμε στους 20-25°C σε ένα δροσερό μέρος με χαμηλό φωτισμό.

Πατάτα και γλυκοπατάτα

Οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες παράγουν άμυλο, το οποίο μετατρέπεται σε σάκχαρα όταν ψύχονται. Αυτά τα σάκχαρα μπορούν να δώσουν στις πατάτες μια γλυκιά γεύση και να κάνουν το δέρμα τους να σκληρύνει. Είναι καλύτερα να τις αποθηκεύουμε σε ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος με θερμοκρασία μεταξύ 5-10°C.

Η διατήρηση των τροφίμων σε θερμοκρασία δωματίου είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα, τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία. Αξίζει να κάνουμε κάποια έρευνα σχετικά με τη σωστή αποθήκευση κάθε τροφής για να αποφύγουμε την αλλοίωση και να απολαύσουμε τα τρόφιμά μας στο έπακρο.