Τα 2 αγαπημένα φαγητά των περισσοτέρων ανθρώπων είναι η πίτσα και τα burgers. Γι’ αυτό συνδυάστε τα σε μορφή πίτσας με επικάλυψη από μαγιονέζα και άνηθο. Το τελικό αποτέλεσμα θα σας αφήσει άναυδους και γεμάτους με πρωτόγνωρες γεύσεις που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στο στομάχι αλλά και στην διάθεσή σας. Mετά την πρώτη δαγκωνιά θα παραμείνετε με ένα τεράστιο γευστικό χαμόγελο, μέχρι να το τελειώσετε.
Υλικά για ζύμη
- 700gr αλεύρι σκληρό
- 7gr (2 κ.γ. γεμάτα) στιγμιαία μαγιά
- 22gr (1 1/2 κ.σ.) ζάχαρη
- 12gr (2 1/2 κ.γ. κοφτά) αλάτι ψιλό
- 40ml (3 κ.σ.) ελαιόλαδο
- 430ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση για ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφού ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε τη μαγιά. Έπειτα σε άλλο μπολ, βάζουμε το αλεύρι και κάνοντας μια τρύπα στο κέντρο του αναμειγνύουμε το λάδι με το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Όταν γίνει ζύμη την μεταφέρουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε καλά για περίπου 5′-10′ λεπτά έως ότου να γίνει λεία και αποκτήσει κάποια ελαστικότητα. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και σχηματίζουμε ομοιόμορφες μπάλες και έπειτα τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί διατηρώντας κάποια απόσταση μεταξύ τους. Σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο να φουσκώσουν και να ωριμάσουν τουλάχιστον για 24 ώρες.
Αφού περάσουν 24 ώρες μπορούμε ακόμα και να αποθηκεύσουμε κάποιες από αυτές τις μπάλες στο ψυγείο για μελλοντική χρήση. Με τη γροθιά μας πατάμε κάθε μπάλα προς τα κάτω να ξεφουσκώσει και μαζεύουμε το ζυμαράκι προς το κέντρο σχηματίζοντας ξανά μια μπάλα και επαναλαμβάνουμε. Αλευρώνουμε ένα δίσκο και ακουμπάμε τις μπάλες μας, διατηρώντας για μία ακόμη φορά αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Αλευρώνουμε ελαφρά το πάνω μέρος της κάθε μπάλας, σκεπάζουμε το δίσκο μας με μεμβράνη και το αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου. Σε 2 ώρες οι μπάλες θα έχουν φουσκώσει και θα έχουν γίνει πολύ αφράτες και μαλακές. Τότε αρχίζουμε να τις ανοίγουμε με πλάστη.
Υλικά για γέμιση:
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 προψημένη κρούστα πίτσας 12 ιντσών
- 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
- 1/4 φλιτζάνι έτοιμη μουστάρδα
- 1-1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
- 2 φλιτζάνια μαρούλι τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι τουρσί άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 2 με 3 κουταλιές της σούπας χυμό τουρσί άνηθο
Εκτέλεση για γέμιση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, μαγειρέψτε το βόειο κρέας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μην είναι πια ροζ, για 3-4 λεπτά, σπάζοντας το σε θρυμματισμένα κομμάτια. Ανακατέψτε κέτσαπ και μουστάρδα και απλώστε το απλώνεται πάνω στην ζύμη, προσθέστε τον κιμά και ψήστε για 5 λεπτά. Έπειτα ρίξτε το τυρί και ψήστε μέχρι να ροδίσει, περίπου 15 με 20 λεπτά. Από πάνω ρίχνουμε μαρούλι, τουρσί και κρεμμύδι. Χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα και αρκετό χυμό από το τουρσί άνηθου, για να αποκτήσετε την επιθυμητή συνοχή και περιχύστε την πίτσα.