Διατροφή

Πίτσα με ζύμη από κουνουπίδι: Δεν έχετε ξαναφάει πιο υγιεινή πρωτεΐνική πίτσα φυτικής προέλευσης

Πίτσα με ζύμη από κουνουπίδι: Δεν έχετε ξαναφάει πιο υγιεινή πρωτεΐνική πίτσα φυτικής προέλευσης
Πίτσα με ζύμη από κουνουπίδι: Αναζητάτε ένα γεύμα που γίνεται εύκολα και γρήγορα, έχει πρωτεΐνη αλλά φυτικής προέλευσης, ενώ είναι επίσης πολύ νόστιμο και θρεπτικό;

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η πίτσα είναι ό,τι πιο νόστιμο φαγητό υπάρχει για να φας ένα βράδυ με τους φίλους σου και την οικογένειά σου. Τι γίνεται, όμως, όταν η πίτσα ξεπερνάει τα όρια του υγιεινού; Δεν την αλλάζεις με τίποτα! Η κανονική ζύμη της πίτσας περιέχει πολλά λιπαρά, τα οποία σε παχαίνουν ανεξάρτητα από το πόσα κομμάτια θα φας. Για τον λόγο αυτό, αν την αγαπάς τόσο πολύ και δεν θέλεις να την αποχωριστείς βρες φτιάξε την με πιο υγιεινούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η ζύμη από κουνουπίδι. Το κουνουπίδι αποτελεί ένα πολύ πρωτεϊνούχο λαχανικό πλούσιο σε βιταμίνη C, βιταμίνη B, ασβέστιο, μαγνήσιο. Ακόμη, κάνει καλό στην υγεία, καθώς έχει αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επομένως, η πίτσα είναι ο ιδανικότερος τρόπος να εντάξεις το κουνουπίδι στη διατροφή σου.


Υλικά συνταγής για 2 άτομα:

  • 1 κουνουπίδι
  • 1 αυγό
  • ¼ κούπας τριμμένο τυρί light
  • 1 ματσάκι βασιλικό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  • Καθαρίζουμε το κουνουπίδι, χωρίζουμε τα φουντάκια του και τα πλένουμε καλά. Το βάζουμε στο multi και το κάνουμε τρίμμα.
  • Τοποθετούμε το τρίμμα κουνουπιδιού στη μέση μιας καθαρής πετσέτας και την σφίγγουμε καλά για να βγάλει όσο το δυνατόν περισσότερο υγρά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το τρίμμα από το κουνουπίδι, το τριμμένο τυρί, τον βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το αυγό. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας και φτιάχνουμε τη ζύμη μας.
  • Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τη μπάλα της ζύμης και την ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας έως ότου να γίνει λεπτή όπως μία πίτσα.
  • Ψήνουμε για 5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
  • Την αφαιρούμε από το φούρνο, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και υλικά της αρεσκείας μας.
  • Την ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 5 – 6 λεπτά.

Η πίτσα μας είναι έτοιμη! Μπορείς να τη σερβίρεις στη παρέα σου, να την κρατήσεις για ένα δυναμωτικό πρωινό ή για σνακ στη δουλειά! Καλή απόλαυση!!!