Το βοδινό κρέας χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αφού κάθε 100 γραμμάρια προϊόντος περιέχουν 109 θερμίδες. Επίσης, περιέχει μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, συγκεκριμένα, 21,62 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τρόφιμου.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό βοδινό κομμένο σε λεπτές φέτες (όπως ribeye ή μπριζόλα)
- 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
- 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
- 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο, το σησαμέλαιο και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.
- Προσθέστε το κομμένο σε φέτες μοσχάρι στη μαρινάδα και αφήστε το να καθίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ψήνουμε το μοσχάρι για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί.
- Σερβίρετε το bulgogi πάνω από ρύζι στον ατμό και γαρνίρετε με σουσάμι και φρέσκα κρεμμυδάκια
Μπορείτε αντί για ρύζι να το συνοδεύσετε με πατάτες ή κάποιο ζυμαρικό της αρεσκείας σας. Απολαύστε το με την οικογένεια ή τους φίλους σας.