Διατροφή

Πέστροφα συνταγή: Πέστροφα με σάλτσα μπάρμπεκιου στο τηγάνι

Πέστροφα συνταγή: Πέστροφα με σάλτσα μπάρμπεκιου στο τηγάνι
Πέστροφα συνταγή: Αυτή η συνταγή για ψητή  πέστροφα με σάλτσα μπάρμπεκιου στο τηγάνι είναι ιδανική για ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα το βράδυ της εβδομάδας. Με λίγα μόνο απλά υλικά, μπορείτε να έχετε ένα λαχταριστό πιάτο στο τραπέζι σας σε χρόνο μηδέν.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ψάχνετε για έναν νόστιμο και εύκολο τρόπο να μαγειρέψετε την πέστροφα; Αυτή η συνταγή για ψητή  πέστροφα με σάλτσα μπάρμπεκιου στο τηγάνι είναι ιδανική για ένα γρήγορο και γευστικό γεύμα.  Με λίγα μόνο απλά υλικά, μπορείτε να έχετε ένα λαχταριστό πιάτο στο τραπέζι σας σε χρόνο μηδέν.


     Συστατικά:

  • 2 ολόκληρες πέστροφες, καλά  καθαρισμένες
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
  • Φρέσκος μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400°F (200°C).
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου, το ελαιόλαδο, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
  3. Τοποθετήστε την πέστροφα σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κάντε τρεις ή τέσσερις διαγώνιες τομές σε κάθε πλευρά του ψαριού.
  4. Αλείψτε το μείγμα της σάλτσας μπάρμπεκιου πάνω από την πέστροφα, φροντίζοντας να καλύψει όλες τις πλευρές. Αφήστε τα ψάρια να μαριναριστούν για τουλάχιστον 15 λεπτά.
  5. Ψήνετε την πέστροφα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να ξεφλουδίσει εύκολα με ένα πιρούνι.
  6. Μόλις ψηθεί, βγάζουμε την πέστροφα από το φούρνο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
  7. Σερβίρετε τη ψητή πέστροφα μπάρμπεκιου με φέτες λεμονιού, γαρνίρετε με φρέσκο ​​μαϊντανό και απολαύστε!

Αυτή η συνταγή για ψητή μπάρμπεκιου με ένα τηγάνι είναι απίστευτα γευστική και εύκολη στην παρασκευή, ιδανική για μια  πολυάσχολη μέρα της εβδομάδας. Η σάλτσα μπάρμπεκιου προσθέτει μια πλούσια και καπνιστή γεύση στην τρυφερή πέστροφα, ενώ η απλή προετοιμασία κάνει αυτό το πιάτο ένα παιχνιδάκι. Σερβίρεται με τις αγαπημένες σας προτιμήσεις,  όπως ψητά λαχανικά ή φρέσκια σαλάτα, για ένα πλήρες γεύμα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή μόνοι σας και ανακαλύψτε έναν νέο αγαπημένο τρόπο για να απολαύσετε την πέστροφα!