Οι Pescadillas είναι ένα μεξικάνικο ορεκτικό δημοφιλές σε παραθαλάσσια μέρη όπως το Guerrero και η Oaxaca. «Το πιάτο αποτελείται από μια τορτίγια καλαμποκιού διπλωμένη και γεμισμένη με μείγμα ψαριού και τηγανισμένη μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή», λέει ο σεφ Άλαν Όλντερ. Ο Older μοιράζεται την δική του εκδοχή στο πιάτο εδώ.
Συστατικά
- 1 κουταλιά της σούπας (15 mL) βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας (15 mL) ελαιόλαδο
- 1 φιλέτο ιππόγλωσσα ή άλλο ψάρι, κομμένο σε κύβους
- 5-7 γαρίδες κομμένες σε κύβους
- 2 κουταλιές της σούπας (30 mL) σκόρδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 2 τεμάχια πιπεριές Jalapeño
- 1 ντομάτα
- 1/4 φλιτζάνι (60 mL) κρέμα γάλακτος
- Θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
Προσθέστε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια δυνατή φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, το jalapeño και μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε την ντομάτα και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι η ντομάτα να βγάλει το νερό της. Προσθέστε τη ιππόγλωσσα και τις γαρίδες και χαμηλώστε τη φωτιά, μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και τελειώνουμε με σαντιγί. Το αφήνουμε στην άκρη και το αφήνουμε να κρυώσει.
Salsa verde
- 5-7 τεμάχια ντομάτα
- 1-3 Jalapeños (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλετε)
- 1 κουταλιά της σούπας (15 mL) σκόρδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
- Αλάτι
Οδηγίες παρασκευής
Σε μια μέτρια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τον κόλιαντρο. Προσθέτουμε τόσο νερό όσο να καλύψει τα υλικά. Το αφήνουμε να πάρει βράση, μόλις πάρει βράση σβήνουμε τη φωτιά. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ με τον κόλιαντρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας αλάτι στη γεύση. Περιμένουμε να κρυώσει.