Διατροφή

Περού συνταγή: Pachamanca a la Olla μια περουβιανή συνταγή που θα λατρέψετε

Περού συνταγή: Pachamanca a la Olla μια περουβιανή συνταγή που θα λατρέψετε
Περού συνταγή: Για την παρασκευή της Pachamanca a la Olla χρησιμοποιήστε γαλοπούλα και μοσχάρι.

Αυτή η συνταγή χρονολογείται από την αυτοκρατορία των Ίνκας και μπορεί επίσης να γίνει σε μια μεγάλη κατσαρόλα ακουμπισμένη στην ξυλόσομπα. Για την παρασκευή της Pachamanca a la Olla χρησιμοποιήστε γαλοπούλα και μοσχάρι, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και οποιοδήποτε άλλο είδος κρέατος. Τις περουβιανές πάστες aji και chicha de jora μπορείτε εύκολα να τις βρείτε στο διαδίκτυο ή στα περισσότερα delicatessen που πουλούν και περουβιανά προϊόντα.

Τα συστατικά που χρησιμοποιούνται γι’ αυτό το φαγητό είναι  πολύ εύκολα και είναι:

  • 2 κιλά κομμάτια γαλοπούλας με κόκκαλο
  • 2 κιλά ψητό μοσχαρίσιο, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα huacatay
  • 3 κουταλιές της σούπας πάστα aji amarillo
  • 3 κουταλιές της σούπας πάστα aji mirasol
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
  • 1 ματσάκι φρέσκο ​​κόλιαντρο, χοντροκομμένο
  • 1/2 λίτρο chicha de jora
  • 1 κιλό κατεψυγμένα φασόλια λίμα (ή φρέσκια φάβα αν τα βρείτε)
  • 4-5 μικρές γλυκοπατάτες
  • 4-5 μικρές κίτρινες πατάτες

Για την παρασκευή του:

Ρίξτε στο λάδι όσο χρειάζεται για να ροδίσουν το κοτόπουλο και το μοσχάρι  ενώ όπως είπαμε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος κρέατος. Μόλις ροδίσει, προσθέστε το chicha de jora, τις πάστες aji όπως υποδεικνύονται και προσθέστε αλάτι κατά βούληση. Προσθέστε τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες, τα φασόλια και τον κόλιανδρο. Ανακατέψτε καλά και σκεπάστε το με μια πετσέτα πιάτων ή ένα καθαρό πανί και στη συνέχεια βάλτε το καπάκι. Αφήστε το να ψηθεί ανενόχλητο για 30 με 40 λεπτά. Όταν η πατάτα είναι μαλακή, απολαύστε ένα τυπικό περουβιανό πιάτο χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες.

Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή ακόμη και αν δεν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα και θα έχετε την δυνατότητα να γευτείτε ένα πιάτο που θα σας ταξιδέψει νοερά σε αυτό υπέροχο μέρος.