Πεντανόστιμο χοιρινό μαγειρεμένο στη κατσαρόλα με καρότα, σέλινο και κρεμμύδια, για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι αλλά και για να το σερβίρετε στους καλεσμένους σας. Μια εύκολη συνταγή, για ένα εξαιρετικό πιάτο που θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του.
Υλικά
1,4 κιλά χοιρινό φιλέτο
300 γρ. καθαρισμένα κρεμμύδια
300 γρ καρότα
3 κοτσάνια σέλινου
Ζάχαρη
Λευκό κρασί
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε σπιρτόξυλα. Καθαρίζουμε το σέλινο και το κόβουμε σε μπαστουνάκια. Ύστερα σοτάρουμε τα καρότα και το σέλινο σε ένα πολύ ζεστό τηγάνι με λίγο λάδι και 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη για 2 λεπτά και μετά τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε το φιλέτο σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι, για 3-4 λεπτά, από όλες τις πλευρές. Το σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί και ξύδι.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά (αν έχετε θερμόμετρο, στο τέλος θα πρέπει να μετρήσετε 62°C στον πυρήνα), στα μισά του ψησίματος, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά. Σερβίρουμε το κρέας σε φέτες μαζί με τα λαχανικά.