Αυτή θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή για muffins με ροδάκινο γιατί κάθε μπουκιά είναι γεμάτη με ζουμερά ροδάκινα, μπαχαρικά κανέλας και νόστιμη ζάχαρη. Συμπληρώστε αυτά τα βουτυρώδη και σαν κέικ μάφιν με στροβιλίζοντας κανέλα ζάχαρης και μην ξεχάσετε να τα τελειώσετε με λίγο γλάσο βανίλιας. Φυσικά, και τα δύο είναι εντελώς προαιρετικά αν προτιμάτε σκέτα μάφιν ροδάκινου.
Muffins με ροδάκινο
Συστατικά συνταγής:
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 ¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
- 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια ροδάκινα καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένα
Παρασκευή Συνταγής:
Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμοί C. Λιπάνετε το κάτω μέρος και τα πλαϊνά 16 φλιτζανιών για μάφινς ή στρώστε με χαρτί.
Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατέψτε το λάδι, τα αυγά και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε το μείγμα του λαδιού στο μείγμα του αλευριού μέχρι να υγρανθεί. Διπλώστε τα ροδάκινα. Ρίξτε ένα κουτάλι μέσα στις έτοιμες κούπες για μάφιν.
Βήμα 3: Ψήστε για 25 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάλτε την στο κέντρο ενός μάφιν. Ψύξτε για 10 λεπτά πριν το γυρίσετε σε συρμάτινες σχάρες για να κρυώσει εντελώς.