Διατροφή

Πατατοσαλάτα πικνίκ: Μια δροσερή συνταγή ψυγείου για το καλοκαίρι

Πατατοσαλάτα πικνίκ: Μια δροσερή συνταγή ψυγείου για το καλοκαίρι
Πατατοσαλάτα πικνίκ: Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή, αλλά και με γεμάτη γεύση και γίνεται καλύτερη στο ψυγείο.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτή η συνταγή είναι τόσο απλή, αλλά και με γεμάτη γεύση και γίνεται καλύτερη στο ψυγείο. Είναι το τέλειο πιάτο για κάθε καλοκαιρινή μαγειρική. Βάλτε τις πατάτες με το μείγμα λαδιού και ξιδιού όσο είναι ακόμα ζεστές. Χρησιμοποιήστε ξύδι από λευκό κρασί αντί για μηλίτη. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το υγρό καρύκευμα με σάλτσα σόγιας και το κρεμμύδι με ασκαλώνια.


Συστατικά

  • 750 γρ πατάτες
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι όπως canola
  • 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό τουρσί ή άνηθο
  • καρύκευμα, κατά προτίμηση Maggi
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 10 τουρσί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση

Οδηγός παρασκευής

  • Βράζετε τις πατάτες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Όσο οι πατάτες είναι ακόμα ζεστές, ξεφλουδίστε τις με ένα μαχαίρι τη στιγμή που θα τις πιάσετε.
  • Κόψτε τις πατάτες όσο πιο λεπτές μπορείτε ενώ τις κρατάτε ακόμα το σχήμα τους. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις ακόμα ζεστές πατάτες και ανακατέψτε απαλά για να καλυφθούν.
  • Μόλις το μείγμα φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατέψτε απαλά τη μαγιονέζα, μετά το κρεμμύδι και τα τουρσί.
  • Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες, αλλά κατά προτίμηση όλη τη νύχτα, για να ενωθούν οι γεύσεις.