Διατροφή

Πατάτες συνταγή: Χορταστικές ψητές πατάτες πρωινού με μπέικον και τυρί

Πατάτες συνταγή: Χορταστικές ψητές πατάτες πρωινού με μπέικον και τυρί
Πατάτες συνταγή: Το ψωμί μπορεί να είναι το πιο παραδοσιακό συστατικό για να συνδυαστεί με τα αυγά πρωινού, αλλά οι πατάτες είναι μια εξίσου χορταστική και ευέλικτη επιλογή.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Οι πατάτες δεν είναι το πρώτο φαγητό που έρχεται στο μυαλό όταν πρόκειται για πρωινό, αλλά είναι μια εξαιρετική επιλογή για πιάτα με βάση τα αυγά. Και η χρήση πατατών που περισσεύουν είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να ετοιμάσετε ένα χορταστικό πρωινό. Το ψωμί μπορεί να είναι το πιο παραδοσιακό συστατικό για να συνδυαστεί με τα αυγά πρωινού, αλλά οι πατάτες είναι μια εξίσου χορταστική και ευέλικτη επιλογή.


Ενώ το μαγείρεμα λαχανικών το πρωί είναι ένας τρόπος για να τα απολαύσετε ως μέρος ενός γεύματος, η χρήση των υπολειμμάτων είναι πολύ πιο αποτελεσματική. Οι ολόκληρες πατάτες που έχουν μαγειρευτεί μέρες πριν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν ως γευστικά σκάφη γεμιστά με υγιεινά τρόφιμα. Αυτή η πατάτα ψήνεται δύο φορές και είναι γεμάτη με τα αγαπημένα πρωινά όπως μπέικον, αυγό και τυρί!

Συστατικά

  • Δύο μεγάλες, μαγειρεμένες πατάτες με τη φλούδα (jacket potatoes)
  • Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Δύο κουταλιές της σούπας γάλα
  • Μισό φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Τέσσερις φέτες μπέικον
  • Τέσσερα μεγάλα αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής

  • Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 C και στη συνέχεια στρώστε ένα μεγάλο ταψί με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
  • Αφήνουμε στην άκρη και περνάμε πάνω στις κρύες, ψημένες πατάτες που πρέπει να τεμαχιστούν στη μέση για να σχηματιστούν τέσσερις μερίδες.
  • Αφαιρέστε τη μέση του καθενός για να αφήσετε μια φλούδα πάχους 1 εκ. και μεταφέρετε τον μαλακό πυρήνα της πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης.
  • Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί και ξεκινήστε το μείγμα. Φτιάξτε το συνδυάζοντας την πατάτα με δύο κουταλιές της σούπας γάλα, αλάτι και πιπέρι για γεύση.
  • Μοιράστε το κρεμώδες μείγμα ομοιόμορφα στις τέσσερις φλούδες πατάτας και από πάνω προσθέστε περίπου δύο κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί, μια φέτα ωμό μπέικον και ένα ραγισμένο αυγό.
  • Μεταφέρετε τις γεμιστές πατάτες στο ταψί για να ψηθούν για 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν κατάλληλα τα αυγά.
  • Μόλις τελειώσετε, αφαιρέστε από το φούρνο και πασπαλίστε με λίγο ακόμα τυρί και από πάνω με φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο πριν το σερβίρετε.