Έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το πασχαλινό τραπέζι. Πολλά νοικοκυριά ετοιμάζουν υπέροχες γιορτές, και ποιος καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε από ένα λαχταριστό cheesecake που κοσμεί το τραπέζι; Αυτό το κρεμώδες, πλούσιο επιδόρπιο είναι μια αγαπημένη απόλαυση που προσθέτει μια νότα κομψότητας και γλυκύτητας σε κάθε συγκέντρωση. Ακολουθεί μια απολαυστική συνταγή για cheesecake για να αναδείξετε το πασχαλινό σας τραπέζι:
Συστατικά:
- 2 φλιτζάνια τριμμένα μπισκότα Digestive
- 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 4 συσκευασίες τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 1 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Φρέσκα μούρα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160°C. Αλείψτε ένα ταψί με βούτυρο ή αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι.
- Σε ένα μπολ ανάμειξης, συνδυάστε τα τριμμένα μπισκότα, 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Πιέστε το μείγμα στον πάτο του προετοιμασμένου ταψιού, δημιουργώντας μια ομοιόμορφη κρούστα. Ψήνετε για 10 λεπτά, μετά βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει όσο ετοιμάζετε τη γέμιση.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι μέχρι να ενωθούν πλήρως.
- Ρίξτε το μείγμα του τυριού κρέμα πάνω από την κρυωμένη κρούστα, λειάνοντας την κορυφή με μια σπάτουλα. Χτυπήστε απαλά το τηγάνι στον πάγκο για να απελευθερώσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
- Ψήνετε το cheesecake στον προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθούν οι άκρες αλλά το κέντρο να έχει ακόμα ένα ελαφρύ τίναγμα.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε το cheesecake μέσα με κλειστή την πόρτα για μία ώρα για να μην ραγίσει. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το cheesecake από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μόλις κρυώσει, βάζετε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να δέσει.
- Πριν το σερβίρετε, γαρνίρετε το cheesecake με φρέσκα μούρα για έντονο χρώμα και γεύση.
Με τη βελούδινη υφή και τη λαχταριστή του γεύση, αυτό το cheesecake θα κλέψει αναμφίβολα τα φώτα της δημοσιότητας στη γιορτή του Πάσχα σας. Συγκεντρώστε λοιπόν τα αγαπημένα σας πρόσωπα και απολαύστε τη χαρά της εορταστικής περιόδου!