Η παράδοση της βαφής των αυγών του Πάσχα περιπλανήθηκε σε πολλές κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια της ιστορίας, από την πρώιμη πρακτική να βάφουν τα αυγά κόκκινα σε ανάμνηση του αίματος του Χριστού μέχρι αυτό που πολλά παιδιά θα σας πουν τώρα: Χρωματίζουν τα αυγά για να μοιάζουν με γλυκό. Λάβετε υπόψη ότι η επίδραση των βαφών ποικίλλει ανάλογα με το πόσο συμπυκνωμένη είναι η βαφή, το χρώμα του αυγού που χρησιμοποιείτε και πόση ώρα και πόσες φορές τα αυγά βυθίζονται στη βαφή. Χρησιμοποιούνται πολλά φυσικά προϊόντα όπως μωβ λάχανο, ψιλοκομμένο, κουρκουμάς, κρεμμύδι, παντζάρια, τσάι κτλ. Εδώ είναι ένας χρήσιμος οδηγός που πρέπει να ακολουθήσετε.
Οι Φόρμουλες για Φυσικά Βαμμένα Πασχαλινά Αυγά
Ανά φλιτζάνι νερό χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα:
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μωβ λάχανο = μπλε στα λευκά αυγά, πράσινο στα καφέ αυγά
- 1 φλιτζάνι φλούδες κόκκινου κρεμμυδιού = κόκκινα αυγά ή στο χρώμα της λεβάντας
- 1 φλιτζάνι κίτρινες φλούδες κρεμμυδιού = πορτοκαλί σε λευκά αυγά, σκουριασμένο κόκκινο σε καφέ αυγά
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα παντζάρια = ροζ στα λευκά αυγά, καφέ στα καφέ αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένος κουρκουμάς = κίτρινα αυγά
- 1 σακουλάκι κόκκινο τσάι = αυγά στο χρώμα της λεβάντας
- Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι σε κάθε φλιτζάνι στραγγισμένο υγρό βαφής.
- Για κάθε 12άδα αυγά, σχεδιάστε να χρησιμοποιήσετε τουλάχιστον τέσσερα φλιτζάνια υγρού βαφής.