Διατροφή

Pasta συνταγή: Ζυμαρικά κολοκυθιού με μασκαρπόνε, βασιλικό & λεμόνι

Pasta συνταγή: Ζυμαρικά κολοκυθιού με μασκαρπόνε, βασιλικό & λεμόνι
Pasta συνταγή: Με ζυμαρικά και με τη συνοδεία μασκαρπόνε, φρέσκου βασιλικού και λεμονιού είναι μια υπέροχη συνταγή.

Τα εγχώρια κολοκυθάκια που μαγειρεύουμε με καλό ελαιόλαδο με σκόρδο, λεμόνι και τσίλι είναι ένας συνδυασμός πουμυρίζει φρεσκάδα. Με ζυμαρικά και με τη συνοδεία μασκαρπόνε, φρέσκου βασιλικού και λεμονιού είναι μια υπέροχη συνταγή. Αυτό το πιάτο φτιάχνεται απίστευτα εύκολα, με ευχάριστη υφή που ταιριάζει τόσο καλά.

Συστατικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια (ιδανικά μερικά διαφορετικά χρώματα, σχήματα και μεγέθη)
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • μια γενναιόδωρη πρέζα νιφάδες τσίλι
  • 400 γραμμάρια ζυμαρικά
  • 1 μεγάλο λεμόνι χωρίς κερί
  • 3 κουταλιές της σούπας μασκαρπόνε
  • ένα μεγάλο μάτσο φρέσκο βασιλικό, φύλλα μαζεμένα (η μέντα λειτουργεί επίσης πολύ καλά)
  • βούτυρο, περίπου 30 γρ

Μέθοδος παρασκευής

  • Ξεκινήστε βάζοντας ένα μεγάλο τηγάνι με καλά αλεσμένο νερό να βράσει για τα ζυμαρικά.
  • Κόψτε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλά κομμάτια περίπου όσο το μικρό σας δάχτυλο, κόβοντας πρώτα κάθε μεγάλο κολοκυθάκι στη μέση κατά μήκος.
  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ τηγάνι και προσθέτετε τα κολοκυθάκια.
  • Αλατοπιπερώνετε καλά για να φύγει η υγρασία και τηγανίζετε για 5 λεπτά για να πάνε καλά, πριν προσθέσετε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι. Το κλειδί εδώ είναι να καταλήξουμε με κολοκυθάκια που είναι μαλακά αλλά όχι πολτοποιημένα, μερικά αρχίζουν να καταρρέουν ενώ άλλα έχουν ακόμα λίγη μπουκιά. Το λάδι θα πρέπει να εμποτιστεί πλούσια με σκόρδο που έχει γλυκάνει και δεν έχει πάρει χρώμα.
  • Συνεχίστε να ανακατεύετε τα κολοκυθάκια και εν τω μεταξύ βάλτε τα ζυμαρικά μέσα. Όταν τα ζυμαρικά είναι al dente, αφαιρέστε μια μεγάλη κούπα με αμυλούχο νερό από το τηγάνι πριν τα στραγγίσετε.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά στα κολοκυθάκια, τρίψτε το ξύσμα λεμονιού, στη συνέχεια προσθέστε το μασκαρπόνε και μια γενναιόδωρη βουτιά από το κρατημένο νερό των ζυμαρικών.
  • Ανακατεύετε ζωηρά μέχρι να ενωθεί καλά η σάλτσα και να καλύψει τα ζυμαρικά, προσθέτοντας περισσότερο νερό για τα ζυμαρικά και μασκαρπόνε όσο χρειάζεται.
  • Στύβετε το χυμό από το μισό λεμόνι και μετά προσθέτετε τον βασιλικό και το βούτυρο.
  • Ανακατέψτε ξανά και δοκιμάστε για να ελέγξετε το καρύκευμά σας – μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο χυμό λεμονιού και αλάτι. Σερβίρετε αμέσως με λίγο πολύ καλό ελαιόλαδο.