Αυτή η σαλάτα με ζυμαρικά, κοτόπουλο και ντρέσινγκ από σουσάμι είναι ένα νόστιμο και δροσιστικό πιάτο που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. Ο συνδυασμός γεύσεων από το ντρέσινγκ σουσαμιού, το τρυφερό κοτόπουλο και τα φρέσκα λαχανικά δημιουργεί ένα ισορροπημένο γεύμα που είναι ταυτόχρονα χορταστικό και υγιεινό.
Συστατικά:
- 8 κομμάτια στήθος κοτόπουλου, ψημένο και ψιλοκομμένο
- ζυμαρικά, μαγειρεμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 φλιτζάνι αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1/4 φλιτζάνι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι σουσάμι, φρυγανισμένο
Για το dressing:
- 1/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
- 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
- Κόκκινες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τη σάλτσα σόγιας, το ξύδι ρυζιού, το σησαμέλαιο, το μέλι, το τζίντζερ, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τις νιφάδες κόκκινου τσίλι. Αφήνω στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο, τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια, το αγγούρι, το κόκκινο κρεμμύδι και τον κόλιανδρο.
- Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing σουσαμιού και ανακατεύουμε να ενωθούν, φροντίζοντας να έχουν καλυφθεί όλα καλά.
- Πασπαλίστε το καβουρδισμένο σουσάμι πάνω από τη σαλάτα.
- Σερβίρουμε αμέσως ή βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να ενωθούν οι γεύσεις.
Μη διστάσετε να προσαρμόσετε αυτήν τη συνταγή προσθέτοντας τα αγαπημένα σας λαχανικά ή πρωτεΐνη.