Τα Palmiers είναι μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για τραγανά μπισκότα που μπορείτε να φτιάξετε με αγορασμένα στο κατάστημα ή με σπιτική σφολιάτα. Είναι αρωματισμένα με ζάχαρη και κανέλα και έχουν ένα μοναδικό σχήμα που τα κάνει να φαίνονται πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Θα λατρέψετε πόσο εύκολα φτιάχνονται αυτά τα Palmiers με κανέλα. Είναι γαλλικά μπισκότα που πήραν το όνομά τους επειδή μοιάζουν με φύλλα φοίνικα. Αυτό είναι από τον ειδικό τρόπο που τυλίγεται και κόβεται σε φέτες η ζύμη. Μερικές φορές ονομάζονται και γαλλικές καρδιές ή αυτιά ελεφάντων.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 πακέτο σφολιάτα
- ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
ΟΔΗΓΙΕΣ
-
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
-
Ξετυλίξτε τη ζύμη (αν είναι παγωμένη), τυλίξτε ελαφρά για να ομογενοποιηθεί, πασπαλίστε με το μείγμα ζάχαρης και απλώστε ελαφρά από πάνω για να παγιδευτεί η ζάχαρη στη ζύμη.
-
Τυλίξτε τη ζύμη από κάθε άκρη στη μέση φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφη. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά όσο ο φούρνος προθερμαίνεται.
-
Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 F (190 C) Στρώστε ένα φύλλο μπισκότων με λαδόκολλα.
-
Βγάζετε από το ψυγείο και κόβετε σε φέτες ¼-⅓ ίντσας, ψήνετε για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια τις αναποδογυρίζετε προσεκτικά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 5-10 ή μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Απολαμβάνω!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Τα παγώνουμε ψημένα ή άψητα. Προτιμώ να τα καταψύξω άψητα γιατί μπορείτε να τα ψήσετε κατευθείαν από την κατάψυξη και είναι καλύτερα όταν είναι φρεσκοψημένα. Τα φτιάχνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες και, αφού τα κόψουμε σε φέτες, τα παγώνουμε σε μία στρώση σε ένα ταψί. Μόλις παγώσουν, μπορείτε να τα μεταφέρετε σε δοχείο κατάψυξης για έως και ένα μήνα.