Οι ζέστες έχουν ξεκινήσει για τα καλά και όλοι θέλουμε να πιούμε και να φάμε κάτι δροσιστικό! Ένα από τα καλά του καλοκαιριού είναι ότι μπορείς να βρεις παγωτό ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, αν επιθυμείτε να φτιάξετε σπιτικό παγωτό, σας έχουμε την πιο τέλεια συνταγή. Προσθέστε στο παγωτό σας φράουλες και κάντε το ακόμα πιο νόστιμο!
Παγωτό φράουλα
Συστατικά:
- 400 γρ φράουλες, αφαιρούνται τα κοτσάνια
- 1-2 κ.γ χυμό λεμονιού
- 600ml διπλή κρέμα
- 300 ml πλήρες γάλα
- 150 γρ λευκή άχνη ζάχαρη
- 5 κρόκοι αυγών
- 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1: Βάλτε τις φράουλες στο μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι να γίνει πουρές και, στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού για γεύση – αν οι φράουλες είναι αρκετά στυφές, θα χρειαστείτε μόνο λίγες.
ΒΗΜΑ 2: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε ένα τηγάνι μέχρι να αχνίσουν, όχι να βράσουν. Χτυπάτε τη ζάχαρη και τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ για ένα ή δύο λεπτά μέχρι να κίτρινο χρώμα. Ρίξτε σιγά σιγά το ζεστό μείγμα κρέμας στα αυγά, ανακατεύοντας όπως κάνετε. Μόλις ενσωματωθεί πλήρως, περάστε από ένα κόσκινο και πάλι στο τηγάνι. Μαγειρέψτε απαλά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς – θα πρέπει να καλύψει το πίσω μέρος του κουταλιού σας. Προσέξτε να μην το παραψήσετε γιατί τα αυγά θα ανακατευτούν. Μεταφέρετε σε ένα μπολ. Καλύψτε και ψύξτε για 1 ώρα.
ΒΗΜΑ 3: Ανακατέψτε τον πουρέ φράουλας και τη βανίλια μέσα από την κρύα κρέμα. Δοκιμάστε για να δείτε αν χρειάζεται λίγο ακόμα λεμόνι ή βανίλια.
ΒΗΜΑ 4: Παγώστε το παγωτό σε παγωτομηχανή ή δοχείο στην κατάψυξη. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, καταψύξτε για 4 ώρες, ανακατεύοντας δυνατά κάθε ώρα για να αφαιρέσετε τυχόν κρυστάλλους πάγου. Διατηρείται στην κατάψυξη έως και δύο μήνες.