Αποκτήστε όλες τις τροπικές γεύσεις που αγαπάτε σε μια piña colada σε αυτό το κρεμώδες επιδόρπιο χωρίς γαλακτοκομικά. Αυτή η εναλλακτική λύση παγωτού παίρνει τη γλύκα της από τον ανανά και την καρύδα και είναι εξίσου νόστιμο με ή χωρίς το προαιρετικό ρούμι. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είναι βέβαιο ότι θα σας φέρει σε μια παραλιακή κατάσταση – δεν είναι κακό για μια απόλαυση που χρειάζεται μόλις 10 λεπτά για να ετοιμαστεί στον επεξεργαστή τροφίμων σας.
Συστατικά
- 1 συσκευασία κατεψυγμένα κομμάτια ανανά
- 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας χωρίς ζάχαρη, παγωμένη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
- 1 ½ κουταλιά της σούπας 1-2 κουταλιές της σούπας ρούμι
- 2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένη καρύδα
Οδηγίες παρασκευής
Τοποθετήστε τον ανανά, την κρέμα καρύδας, το χυμό λάιμ και το ρούμι (αν χρησιμοποιείτε) σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Επεξεργαστείτε για 1 έως 2 λεπτά, στη συνέχεια σταματήστε και ξύστε τα πλαϊνά. Επεξεργάζεστε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, περίπου 2 λεπτά ακόμα. Προσθέστε έως και 1/4 φλιτζάνι νερό, εάν χρειάζεται, για να βοηθήσετε στην επεξεργασία των φρούτων. Πασπαλίζουμε με φρυγανισμένη καρύδα πριν σερβίρουμε.
Συμβουλές
Προετοιμασία: Ενώ η ωραία κρέμα θα έχει την καλύτερη υφή αν σερβίρεται αμέσως, μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη έως και 3 μήνες. Αφήστε το να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου μία ώρα πριν το σερβίρετε.