Μελέτες έχουν δείξει ότι τα όσπρια, η ομάδα τροφίμων που περιλαμβάνει τα φασόλια, τις φακές και τα μπιζέλια, βελτιώνουν την ικανότητα του σώματός σας να καίει θερμίδες και λίπος, κάτι που μπορεί να είναι ο κρίκος που λείπει για να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία των φασολιών και τους πέντε κορυφαίους λόγους για τους οποίους τα φασόλια είναι τελικά μαγικά.
Προσθέστε τα φασόλια στη ζωή σας
Γεμάτο με φυτικές ίνες, σίδηρο, βιταμίνες και πρωτεΐνες, υπάρχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση περισσότερων φασολιών.
Τα φασόλια δεν περιέχουν γλουτένη
Αν ψάχνετε για λιγότερη γλουτένη, τα φασόλια, οι φακές και ο αρακάς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας. Τα αλεύρια φασολιών και μπιζελιών, όπως το αλεύρι ρεβιθιών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ψήσιμο. Ωστόσο, να είστε αναγνώστης ετικετών. Προσέξτε για πρόσθετο αλεύρι σίτου ή άμυλο σίτου για να βεβαιωθείτε ότι η επιλογή σας είναι χωρίς γλουτένη.
Τα φασόλια είναι χαμηλά σε λιπαρά
Η περιεκτικότητα σε λίπος στα φασόλια είναι λιγότερο από δύο τοις εκατό και, ως επί το πλείστον, ακόρεστα, που είναι το είδος του λίπους που θέλετε στη διατροφή σας. Τα φασόλια είναι επίσης χωρίς χοληστερόλη, κάτι που κρατά την καρδιά σας χαρούμενη.
Τα φασόλια είναι μια φθηνή πηγή πρωτεΐνης
Τα φασόλια είναι μια πηγή παραγωγής πρωτεϊνών με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι πολύ χαμηλότερα σε κορεσμένα λιπαρά από τις ζωικές πρωτεΐνες και πολύ λιγότερο ακριβά. Μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, η αντικατάσταση ενός χάμπουργκερ με ένα χάμπουργκερ μαύρου φασολιού θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες. Τα όσπρια παρέχουν επίσης στον οργανισμό σας τον πολύ αναγκαίο σίδηρο, επομένως είναι ιδανικό για όσους δεν τρώνε κρέας να λάβουν αυτό το σημαντικό μέταλλο.
Ποικιλία τύπων φασολιών για να διαλέξετε
Τα φασόλια έρχονται σε κάθε σχήμα, μέγεθος, χρώμα και γεύση που μπορείτε να σκεφτείτε. Μερικές από τις πιο κοινές ποικιλίες φασολιών περιλαμβάνουν:
- κόκκινα φασόλια
- φασόλια garbanzo ή ρεβίθια
- φασόλια λίμα
- φάβα
- μαύρα φασόλια
- μαυρομάτικα φασόλια
- καφέ, πράσινες και κόκκινες φακές
Τα περισσότερα παντοπωλεία έχουν ένα μεγάλο τμήμα στοκ γεμάτο με αποξηραμένα φασόλια και υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές σε κονσέρβες φασολιών. Η συμβουλή μου είναι να ξεπλένετε πάντα τα κονσερβοποιημένα φασόλια για να αφαιρέσετε λίγο από το προστιθέμενο αλάτι. Τα αποξηραμένα φασόλια είναι φυσικά πολύ χαμηλά σε νάτριο.
Τα φασόλια παραμένουν σταθερά στο ράφι για τρία χρόνια
Πόσα τρόφιμα σας έρχονται στο μυαλό που μπορείτε να αποθηκεύσετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χαλάσουν. Τα ξερά φασόλια διατηρούν τη θρεπτική τους αξία για έως και τρία χρόνια.