Ορεκτικό – Πρώτο Πιάτο: Τηγανίτες
Για την κρέμα
1 συσκευασία τόνος καπνιστός (2 κουτιά)
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
4 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα
2 αυγά
120γρ. γάλα 2%
250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
500γρ. κολοκυθάκια
Φρέσκος βασιλικός
Αλάτι και πιπέρι
Για το ψήσιμο
Λίγο λάδι
Για το σερβίρισμα
2 κούπες φύλλα ρόκας
20 ντοματίνια
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τον τόνο και κρατάμε το λαδάκι του. Θα χρησιμοποιήσουμε το λάδι αυτό για τις τηγανίτες. Φτιάχνουμε την κρέμα τόνου. Ανακατεύουμε τον τόνο με το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα. Αφήνουμε στο πλάι για το σερβίρισμα.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις τηγανίτες. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το λάδι του τόνου, το αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια και τα περνάμε απ’το μούλτι. Θέλουμε να τα κόψουμε χοντρά, δεν πρέπει να τα κάνουμε πουρέ. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με τον χυλό που ετοιμάσαμε. Θα έχουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη. Προσθέτουμε βασιλικό και φρέσκο πιπέρι.
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα τηγάνι για να ψήσουμε τις τηγανίτες. Προετοιμάζουμε το σκεύος με το λάδι. Ανάβουμε το μάτι σε μέτριας έντασης φωτιά. Με μία κουτάλα (ή ένα κουτάλι) σχηματίζουμε τις τηγανίτες. Αφήνουμε την πρώτη τηγανίτα να ψηθεί καλά από την πρώτη πλευρά. Κάποια στιγμή (μετά από τρία-τέσσερα λεπτά) θα δούμε να σχηματίζονται φουσκάλες. Τότε είναι έτοιμη και μπορούμε να τη γυρίσουμε απ’ την άλλη πλευρά. Όταν τελειώσουμε με την πρώτη, μπορούμε να συνεχίσουμε με την επόμενη.
Όταν ψηθούν οι τηγανίτες μπορούμε να σερβίρουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ρόκα, τα ντοματίνια, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τις τηγανίτες με την κρέμα τόνου και τη σαλάτα στο πλάι.