Διατροφή

Ωμές τροφές: Τροφές που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνετε ωμές ή μισομαγειρεμένες

Ωμές τροφές: Τροφές που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνετε ωμές ή μισομαγειρεμένες
Ωμές τροφές: Ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να τρώνε ορισμένα λαχανικά ωμά και όχι μαγειρεμένα.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Τα φρέσκα λαχανικά και τα φρούτα αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής μας πρόσληψης. Είτε θέλετε να χάσετε βάρος είτε να ακολουθήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τα λαχανικά μπορούν να κάνουν θαύματα βοηθώντας σας να πετύχετε τον στόχο σας. Ωστόσο, ένα κοινό λάθος που κάνουν πολλοί άνθρωποι είναι να τρώνε ορισμένα λαχανικά ωμά και όχι μαγειρεμένα. Ορισμένα λαχανικά αποτελούνται από φυσικές τοξίνες και δύσπεπτα σάκχαρα που μπορεί να οδηγήσουν σε γαστρονομικές ασθένειες. Ακόμα κι αν πλένετε τα τρόφιμα σε καθαριστικό λαχανικών και φρούτων, το οποίο αφαιρεί τα φυτοφάρμακα και τους ρύπους στην επιφάνεια των φρούτων και των λαχανικών, δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση ωμά.


Όταν αποφασίζετε τι θα φάτε για το γεύμα σας, ενστικτωδώς αποφασίζετε και πόσο θα φάτε αλλά. Ωστόσο, μερικές φορές, οι άνθρωποι μπορεί να μην δίνουν προσοχή στο πώς μαγειρεύεται το γεύμα. Για παράδειγμα, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να τρώτε ωμά ή μισομαγειρεμένα. Μην τρώτε ποτέ ωμά αυγά ή αυγά που δεν έχουν ψηθεί καλά. Περιέχουν ένα είδος βακτηρίου που ονομάζεται σαλμονέλα. Μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση.

Ο ωμός ή κιμάς συχνά περιέχει βακτήρια και παράσιτα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες. Να τα μαγειρεύετε πάντα σωστά πριν τα φάτε. Τα θαλάσσια ψάρια περιέχουν πολλές τοξίνες, όπως υδράργυρο και βακτήρια, που μπορεί να αποβούν θανατηφόρα εάν δεν αντιμετωπιστούν την κατάλληλη στιγμή. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να τρώνε ωμά λάχανα, αλλά αυτό είναι ανθυγιεινό. Τα βακτήρια που υπάρχουν σε αυτά μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση ή ασθένειες. Είναι καλύτερα να τα ψήσετε καλά πριν τα φάτε. Το μη παστεριωμένο γάλα περιέχει βακτήρια και σαλμονέλα. Εάν καταναλωθεί, μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στην υγεία σας. Τα φυλλώδη χόρτα εάν δεν πλυθούν και μαγειρευτούν σωστά μπορεί να μολυνθούν με παθογόνα και τοξίνες.

Αν και η κατανάλωση ωμών λαχανικών είναι μια έξυπνη κίνηση για να παραμείνετε υγιείς, υπάρχουν ορισμένα λαχανικά που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται ωμά. Βεβαιωθείτε ότι πλένετε καλά τα τρόφιμα με απολυμαντικά λαχανικών και φρούτων για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων και άλλων χημικών ουσιών που μπορεί να υπάρχουν στην επιφάνεια.