Διατροφή

Ομελέτα με λαχανικά: Μια απλή και θρεπτική συνταγή έτοιμη σε 10 λεπτά

Ομελέτα με λαχανικά: Μια απλή και θρεπτική συνταγή έτοιμη σε 10 λεπτά
Ομελέτα με λαχανικά: Αν θέλετε ένα γεύμα υγιεινό και γεμάτο με πρωτεΐνες, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε μια ομελέτα για ένα υπέροχο και γρήγορο γεύμα για δύο.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αν θέλετε ένα γεύμα υγιεινό και γεμάτο με πρωτεΐνες, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε μια ομελέτα. Οι ομελέτες μπορούν να γίνουν πολύ λιχουδιάρικες, χωρίς όμως να έχουν περιττά λιπαρά. Ταυτόχρονα τέτοιες συνταγές μας δίνουν και την πρωτεΐνη που χρειαζόμαστε, αλλά είναι και εξαιρετικά υγιεινές. Αν λοιπόν έχετε μερικά λαχανικά στο ψυγείο ή στην κατάψυξή σας και τρία τέσσερα αυγά, μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο και γρήγορο γεύμα για δύο, που θα είναι εξαιρετικά θρεπτικό.


Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα παρακάτω:

  • 1 πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 7 – 8 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3 με 4 μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κούπα κατεψυγμένα λαχανικά (καρότο, μπρόκολο, κουνουπίδι, καλαμπόκι, κτλ.)
  • 4-5 αυγά
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 κούπα τριμμένο γκούντα ή ένταμ
  • 1 κ.σ. σπόρους τσία
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο βασιλικό
  • Πάπρικα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Οδηγίες παρασκευής

  1. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το λάδι με τα κατεψυγμένα λαχανικά σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις τα λαχανικά ξεπαγώσουν, προσθέστε τα μανιτάρια, την πιπεριά και τα ντοματίνια.
  3. Σε αυτό το σημείο, προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και τον βασιλικό. Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά και
    αφήστε τα λαχανικά να πάρουν λίγο χρώμα, αλλά να μην χάσουν την υφή τους.
  4. Σε ένα μπολάκι χτυπήστε τα δύο αυγά με λίγο αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Έπειτα προσθέστε το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα, μέχρι να γίνει λίγο αφρώδες.
  5. Προσθέστε τα αυγά στο τηγάνι και πασπαλίστε από πάνω ομοιόμορφα τους σπόρους και το
    τριμμένη γκούντα.
  6. Μόλις δείτε ότι από κάτω το αυγό έχει μαγειρευτεί γυρίστε κομμάτια της ομελέτας ανάποδα με μία
    σπάτουλα (όπως θα γυρνούσατε τηγανίτες). Επαναλάβετε εάν χρειαστεί για να μαγειρευτεί όλο το
    μίγμα του αυγού. Όταν δείτε ότι έχει ψηθεί όλο το μείγμα της ομελέτας, αποσύρετε από την φωτιά
    και σερβίρετε.

Έτοιμη η ομελέτα σας! Τα συγκεκριμένα υλικά, είναι για δύο μερίδες, αρκετά χορταστικές. Απολαύστε την ομελέτα σας είτε ζεστή είτε κρύα. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μέρος της σε ένα τοστ. Καλή σας όρεξη!