Τα φιλέτα σολομού γενικότερα μαγειρεύονται γρήγορα και στην συγκεκριμένη περίπτωση, επικαλύπτονται με μια νόστιμη κρεμώδη σάλτσα φτιαγμένη με ντομάτες, κολοκυθάκια και ιταλικά καρυκεύματα. Αυτό το εύκολο δείπνο με σολομό είναι βέβαιο ότι θα γίνει ένα νέο αγαπημένο βραδινό της εβδομάδας που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Τα καλύτερα είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε αυτό το γεύμα στο τραπέζι σας μέσα σε 20 λεπτά.
Τα συστατικά που θα χρειαστούν είναι:
- 1 ¼ κιλό φιλέτο σολομού, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε 4 μερίδες
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, χωρισμένο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο πιπέρι, χωρισμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, χωρισμένες
- 1 μέτριο κολοκυθάκι, κομμένο στη μέση και κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ⅓ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1 (15 ουγκιά) κονσέρβα χωρίς αλάτι κομμένες ντομάτες
- 2 ουγγιές τυρί κρέμα, κομμένο σε κύβους
- 1 κουταλάκι του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Η παρασκευή του δεν είναι όσο δύσκολη όσο μπορεί να νομίζετε και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να ακολουθήσετε πιστά τα παρακάτω βήματα.
Βήμα 1
Στεγνώστε τον σολομό και πασπαλίστε με το 1/8 από το κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τον σολομό και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά και να απελευθερωθεί εύκολα από το τηγάνι, για 3 με 4 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τον σολομό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να γίνει αδιαφανές στο κέντρο, περίπου 2 με 3 λεπτά. Έπειτα το μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, προσθέστε στο τηγάνι την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι, τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 3 λεπτά. Δυναμώστε τη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή και προσθέτουμε το κρασί. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να εξατμιστούν κυρίως τα υγρά, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, το τυρί κρέμα, τα ιταλικά καρυκεύματα, το σκόρδο σε σκόνη και το υπόλοιπο 1/8 από το κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα, για 4 με 5 λεπτά. Ξαναβάζουμε τον σολομό στο τηγάνι και τον περιχύνουμε με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με βασιλικό.