Διατροφή

Οικογενειακό φαγητό: Σολομός με πατάτες και πράσο 

Οικογενειακό φαγητό: Σολομός με πατάτες και πράσο 
Οικογενειακό φαγητό: Πρόκεται για ένα ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που αποτελεί μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA).

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ο σολομός αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές ψαριών χάρη εν μέρει στην πλούσια νόστιμη γεύση του. Έχει τρυφερή σάρκα με ένα χαρακτηριστικό κοκκινωπό χρώμα. Πρόκεται για ένα ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, που αποτελεί μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, όπως το δοκοσαεξανοϊκό οξύ (DHA) και το εικοσιπενταενοϊκό οξύ (EPA). Έχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και είναι επίσης καλή πηγή πρωτεϊνών.


              Συστατικά:

  • 1 κιλό φιλέτα σολομού
  • 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 400 βαθμούς Φαρενάιτ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους, το πράσο σε φέτες, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξερό θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να επικαλυφθούν καλά οι πατάτες και τα πράσα με τα καρυκεύματα.
  3. Τοποθετήστε το μείγμα πατάτας και πράσου σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, απλώνοντάς το σε ομοιόμορφη στρώση.
  4. Ψήνετε τις πατάτες και τα πράσα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
  5. Όσο ψήνονται οι πατάτες και τα πράσα, αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού.
  6. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, προσθέστε τα φιλέτα σολομού, με το δέρμα προς τα κάτω. Μαγειρέψτε για περίπου 4-5 λεπτά, στη συνέχεια αναποδογυρίστε τα φιλέτα και μαγειρέψτε για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να ψηθεί στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.
  7. Μόλις ψηθούν όλες οι πατάτες, το πράσο και ο σολομός, σερβίρετε τον σολομό πάνω από το μείγμα πατάτας και πράσου. Στύψτε λίγο φρέσκο ​​χυμό λεμονιού από πάνω και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.

Απολαύστε το νόστιμο και θρεπτικό γεύμα σας με σολομό με πατάτες και πράσο! Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο με γεύση και είναι βέβαιο ότι θα είναι μια επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρετε με μια πλευρά από πράσινα φασόλια στον ατμό ή μια τραγανή πράσινη σαλάτα για ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.