Διατροφή

Ω3 συνταγή: Υπέροχος σολομός με σκόρδο και μέλι

Ω3 συνταγή: Υπέροχος σολομός με σκόρδο και μέλι
Ω3 συνταγή: Αυτή η συνταγή σολομού με γλασέ με σκόρδο με μέλι είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γλυκών και αλμυρών γεύσεων, δημιουργώντας ένα νόστιμο και εύκολο στην προετοιμασία γεύμα γεμάτο Ω3.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτή η συνταγή σολομού με γλασέ με σκόρδο με μέλι είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός γλυκών και αλμυρών γεύσεων, δημιουργώντας ένα νόστιμο και εύκολο στην προετοιμασία γεύμα γεμάτο Ω3. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο δείπνο το βράδυ ή μια ειδική περίσταση.


Συστατικά:

  • 4 φιλέτα σολομού (περίπου 180 γρ. το καθένα)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, για γεύση
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Για το γλάσο σκόρδου με μέλι:

  • 1/3 φλιτζάνι μέλι
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού άμυλο καλαμποκιού

Οδηγίες:

  • Ετοιμάστε το γλάσο: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το μέλι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη σάλτσα σόγιας, το τριμμένο τζίντζερ και το χυμό λεμονιού. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το άμυλο καλαμποκιού με 1 κουταλιά της σούπας νερό για να δημιουργηθεί ένας πολτός. Αφήστε και τα δύο στην άκρη.
  • Αλατοπιπερώστε τον σολομό: Στεγνώστε τα φιλέτα σολομού με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε και τις δύο πλευρές των φιλέτων.
  • Μαγειρέψτε τον σολομό: Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα φιλέτα σολομού, με την πλευρά της φλούδας προς τα πάνω και σιγοβράστε για περίπου 4 λεπτά. Γυρίστε τον σολομό και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά.
  • Προσθέστε το γλάσο: Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια. Προσθέστε το μείγμα σκόρδου μελιού στο τηγάνι. Μαγειρέψτε για ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέστε τον πολτό από το καλαμποκάλευρο. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.
  • Γλασσάρετε τον σολομό: Συνεχίστε να μαγειρεύετε τον σολομό στο γλάσο για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι και να πήξει το γλάσο.
  • Σερβίρετε: Αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίξτε με κουτάλι το επιπλέον γλάσο πάνω από τα φιλέτα σολομού. Σερβίρετε αμέσως με μια πλευρά από λαχανικά στον ατμό, ρύζι ή μια φρέσκια σαλάτα.

Συμβουλές:

  • Αν προτιμάτε πιο πηχτό γλάσο, προσαρμόστε την ποσότητα του αμύλου καλαμποκιού.
  • Προσέξτε να μην παραψήσετε τον σολομό. πρέπει να είναι ελαφρώς ροζ στο κέντρο όταν γίνει.
  • Απολαύστε τον σολομό με σκόρδο με μέλι – ένα πιάτο τόσο θρεπτικό με τα Ω3 όσο και νόστιμο!