Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα πιστά και είναι σίγουρο ότι θα δείτε διαφορά στη ζυγαριά σας.
- Μην πεις ποτέ «κάνω δίαιτα». Απλά ψώνισε σωστά υλικά και ξεκίνα να μαγειρεύεις με τη ψυχή σου.
- Πρόσεχε την επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιείς. Μην πεις «θα χάσω 5 κιλά», γιατί μπορεί να τα ξαναβρείς κάπου. Πες, «θα ξεφορτωθώ 5 κιλά».
- Μη ζυγίζεσαι όποτε σου έρχεται. Να ζυγίζεσαι 1 φορά την εβδομάδα, την ίδια μέρα, μόλις ξυπνάς το πρωί.
- Μάθε να πίνεις νερό. Δεν ξέρω πώς θα το κάνεις. Κατέβασε application, βάλε ξυπνητήρια, πες στη μαμά σου να σε παίρνει να στο θυμίζει. Είναι τόσο βασικό όσο δεν φαντάζεσαι. Η Ευαγγελία λέει με το που ξυπνάς, πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο, να πίνεις ένα ποτήρι νερό για να ενυδατώνεις το σώμα σου και να ξεκινάς τη μέρα σου.
- Βάλε στη ζωή σου τα ροφήματα από βότανα. Εκτός του ότι, στην ουσία, καταναλώνεις και με αυτό τον τρόπο νερό, η επιλογή του βοτάνου μπορεί να σε βοηθήσει σε διάφορα πράγματα με εντυπωσιακό τρόπο. Κατά τη διάρκεια απώλειας βάρους, προτίμησε πράσινο τσάι ή λουίζα 2 φορές την ημέρα.
- Μαγείρεψε χωρίς τσιγάρισμα. Τα ξέρεις τα αντικολλητικά τηγάνια, σωστά;
- Να χωρίζεις το πιάτο σου σε 3 μερίδες: πρωτεΐνη, λαχανικά και φυτικές ίνες.
- Παρατήρησε ποια τρόφιμα σού δημιουργούν εντερικές δυσλειτουργίες και βγάλ’ τα από τη διατροφή σου.
- Να τρως με συναίσθηση των επιλογών σου. Μην σε παρασύρει το συναίσθημα. Θα γίνω γραφική, αλλά όπως και στις σχέσεις χρειάζεται να αντιλαμβάνεσαι τι σού στοιχίζει η παρασπονδία, έτσι κι εδώ δεν πρέπει να μην κάνεις εκπτώσεις στον στόχο σου.
- Φάε το γεύμα ή το σνακ σου πριν πεινάσεις. Αν πεινάσεις ακόμα κι αν έχεις φάει πριν από λίγο ένα κανονικό γεύμα, μάθε ότι εκείνη την ώρα δουλεύει ο μεταβολισμός σου και καίει το λίπος. Πλύνε τα δόντια σου με οδοντόκρεμα μέντας και θα ξεχαστείς.
Πίτσα με ζύμη από κουνουπίδι
Υλικά για 2 μερίδες :
1/2 κουνουπίδι μικρό
3 αυγά (3 ασπράδια, 1 κρόκος)
2 κ.σ βρώμη
2 κ.σ λιναρόσπορος κοπανιστός
1 κ.σ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι.
Ξεχωρίζουμε τα μπουμπούκια από το κουνουπίδι χωρίς το κοτσανάκι και το βάζουμε στο μπλέντερ να γίνει σαν ρύζι. Στη συνέχεια, το απλώνουμε πάνω σε χαρτί για να απορροφήσει τα υγρά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και το τριμμένο κουνουπίδι και ανακατεύουμε. Αν ζύμη μας είναι αρκετά ρευστή, προσθέτουμε βρώμη. Αν είναι αρκετά πηχτή, προσθέτουμε 1 ασπράδι.
Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και ψήνουμε στον αέρα για 5-6 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Η ζύμη μας είναι έτοιμη. Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Έτοιμο.