Αν θέλετε να φτιάξετε ένα υγιεινό σνακ ή να προσθέσετε μια έκρηξη γεύσης στην επόμενη συγκέντρωσή σας, αυτή η συνταγή είναι βέβαιο ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία. Τα κρεμώδη λευκά φασόλια αναμειγνύονται με φρέσκο χυμό λεμονιού, αρωματικό σκόρδο και ένα μείγμα μπαχαρικών, δημιουργώντας ένα χούμους που είναι ταυτόχρονα χορταστικό και αναζωογονητικό.
Και ξέρατε ότι τα φασόλια είναι καλή πηγή σιδήρου; Συνδυάστε το σίδηρο με μια πηγή βιταμίνης C, όπως τα λεμόνια για καλύτερη απορρόφηση από τον οργανισμό. Είτε λοιπόν βουτάτε τα αγαπημένα σας λαχανικά, τσιπς πίτας είτε τα απλώνετε σε σάντουιτς και wraps, απολαύστε αυτό το νόστιμο ντιπ!
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- ⅓ φλιτζάνι πάστα ταχίνι ή σουσάμι
- ½ φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 500 γραμ. στραγγισμένα και πλυμένα φασόλια
- 1-2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λεμονιού τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- ¼-⅓ φλιτζάνι νερό
Οδηγίες παρασκευής
- Σε ένα πολυμηχάνημα προσθέστε το ελαιόλαδο και το ταχίνι. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και στη συνέχεια χτυπήστε μέχρι να ψιλοκόψετε.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων: φασόλια κανελίνι, ξύσμα λεμονιού, αλάτι και νερό (ξεκινώντας με ¼ φλιτζάνι νερό). Ανακατέψτε μέχρι η υφή να γίνει λεία και κρεμώδης. Προσθέστε περισσότερο νερό εάν θέλετε πιο λεπτή υφή ή περισσότερο αλάτι, εάν θέλετε.
- Σερβίρετε αμέσως περιχυμένο με ελαιόλαδο και πασπαλισμένο με φρέσκο ξύσμα λεμονιού.
- Βουτήξτε τα αγαπημένα σας λαχανικά ή πίτα ολικής αλέσεως σε χούμους για ένα σνακ με σιδερένια συσκευασία.
- Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 10 ημέρες