Διατροφή

Noodles σαλάτα: Ταϊλανδέζικη σαλάτα με νουντλς και μοσχαρίσιο φιλέτο

Noodles σαλάτα: Ταϊλανδέζικη σαλάτα με νουντλς και μοσχαρίσιο φιλέτο
Noodles σαλάτα: Αυτή η σαλάτα είναι τέλεια ως ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, φέρνοντας ζωντανές γεύσεις και θρεπτικά συστατικά στο τραπέζι σας.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτή η σαλάτα είναι τέλεια ως ένα ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο, φέρνοντας ζωντανές γεύσεις και θρεπτικά συστατικά στο τραπέζι σας. Προσαρμόστε το ντρέσινγκ για να ταιριάζει στις γευστικές σας προτιμήσεις και μη διστάσετε να προσθέσετε οποιαδήποτε άλλα λαχανικά σας αρέσουν!

Συστατικά

Για τη σαλάτα:

  • 200 g noodles ρυζιού
  • 250 γρ μοσχαρίσιο φιλέτο
  • 2 φλιτζάνια ανάμεικτα χόρτα σαλάτας (όπως μαρούλι, σπανάκι και ρόκα)
  • 1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 αγγούρι, ζουλιέν
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 καρότο, τριμμένο
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

     

Για το ντρεσσινγκ:

  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινο τσίλι, ψιλοκομμένο (προσαρμόστε για τη φωτιά)

 

Οδηγίες

  1. Προετοιμάστε τα noodles ρυζιού:  Ξεκινήστε μαγειρεύοντας τα noodles ρυζιού σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις ψηθεί, τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος. Αφήνω στην άκρη.
  2. Μαγειρέψτε το μοσχαρίσιο φιλέτο:  Αλατοπιπερώστε το μοσχαρίσιο φιλέτο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι ή τηγάνι γκριλ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μαγειρέψτε το βόειο κρέας για περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτρια-σπάνια, ή περισσότερο ανάλογα με το ψήσιμο που προτιμάτε. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά πριν το κόψετε σε λεπτές φέτες πάνω στον κόκκο.
  3. Φτιάξτε το ντρέσινγκ:  Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τη σάλτσα ψαριού, το χυμό λάιμ, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το σκόρδο και το ψιλοκομμένο τσίλι. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Ετοιμάστε  τη σαλάτα:  Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα ανάμεικτα χόρτα σαλάτας, τα ντοματίνια, το αγγούρι, την κόκκινη πιπεριά, το καρότο, τον κόλιανδρο, τη μέντα και τα πράσινα κρεμμυδάκια. Προσθέστε στο μπολ τα μαγειρεμένα noodles ρυζιού και το φιλέτο βοδινού κομμένο σε φέτες.

       6. Ντύστε τη σαλάτα:  Ρίξτε το ντρέσινγκ πάνω από τα υλικά της σαλάτας και ανακατέψτε απαλά να ενωθούν, διασφαλίζοντας ότι όλα έχουν καλυφθεί.

       7. Σερβίρετε:  Βάλτε τη σαλάτα σε μπολ σερβιρίσματος. Μπορείτε να γαρνίρετε με επιπλέον βότανα ή φέτες λάιμ αν θέλετε. Απολαύστε τη φρέσκια και γευστική ταϊλανδέζικη σαλάτα με noodles και μοσχαρίσιο φιλέτο!