Διατροφή

Νηστεία Συνταγή: Μανιτάρια φρικασέ νηστίσιμα και vegan

Νηστεία Συνταγή: Μανιτάρια φρικασέ νηστίσιμα και vegan
Με ένα απορροφητικό χαρτί καθαρίζω τα μανιτάρια και τα κόβω στα τέσσερα. Πλένω καλά το μαρούλι, αφαιρώ τα χοντρά κοτσάνια και τα κόβω σε 2-3 κομμάτια με τα χέρια.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Νηστεία Συνταγή: Μανιτάρια φρικασέ, το ελαφρύ και νόστιμο υγιεινό φαγητό για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο! Μπορούμε να το σερβίρουμε μόνο του ή να το συνοδεύσουμε με αρωματικό ρύζι basmati ή jasmine για πιο πλούσιο γεύμα. Απαραίτητο φυσικά το φρέσκο ψωμί για να βουτήξουμε στη σάλτσα.


Χρόνος

Προετοιμασίας 15 Λεπ.

Χρόνος

Μαγειρέματος 20 Λεπ.

Συνολικός

Χρόνος 35 Λεπ.

Πιάτο Κυρίως Πιάτο

Μερίδες 8 Μερίδες

Θερμίδες 131

Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια μεγάλα λευκά ή τύπου κάστανο κομμένα στα 4
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 5 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι αντίδια
  • ¼ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 μαρούλια μέτρια χοντροκομμένα
  • 1 ½ κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • 1 – 1 ½ λεμόνια το χυμό
  • 3 κγ κόρν φλάουρ

Οδηγίες

  1. Με ένα απορροφητικό χαρτί καθαρίζω τα μανιτάρια και τα κόβω στα τέσσερα.
  2. Πλένω καλά το μαρούλι, αφαιρώ τα χοντρά κοτσάνια και τα κόβω σε 2-3 κομμάτια με τα χέρια.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνω σε μέτρια-δυνατή ένταση 2 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω το ξερό και τα φρέσκα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτω τα μανιτάρια, τα ανακατεύω και αφήνω να μαραθούν και να εξατμιστούν τα υγρά τους.
  5. Βάζω τα αντίδια, τον άνηθο και τα μαρούλια σε δόσεις όσα χωράνε κάθε φορά σκεπάζοντας με το καπάκι την κατσαρόλα, να μαραθούν και να μειωθεί ο όγκος τους.
  6. Συνεχίζω με το αλάτι, το πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα, μειώνω την ένταση και αφήνω το φαγητό να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
  7. Όταν έχει ετοιμαστεί, τσιμπάω τα χοντρά λαχανικά να έχουν μαλακώσει ετοιμάζω σε ένα μπολάκι 2 ΚΣ νερό κρύο και μέσα του διαλύω το κόρν φλάουρ. Το ρίχνω διάσπαρτα στην κατσαρόλα και ανακατεύω.
  8. Προσθέτω το χυμό λεμονιού (σταδιακά και δοκιμάζω) και το αφήνω να βράσει για άλλα 1-2 λεπτά.
  9. Το βγάζω από την εστία και σερβίρω αμέσως μαζί με φρέσκο ψωμί ή συνοδεύω με αρωματικό ρύζι.

Απολαύστε το!!!

Διατροφικά Στοιχεία:

Θερμίδες: 131kcal | Υδατάνθρακες: 10γρ | Πρωτεΐνη: 5γρ | Λιπαρά: 9γρ | Κορεσμένα λιπαρά: 1γρ | Νάτριο: 459mg | Κάλιο: 668mg | Φυτικές ίνες: 4γρ | Σάκχαρα: 4γρ | Βιταμίνη A: 2044IU | Βιταμίνη C: 16mg | Ασβέστιο: 46mg | Σίδηρο: 1mg