Διατροφή

Νηστεία μουστοκούλουρα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη συνταγή

Νηστεία μουστοκούλουρα: Φτιάξτε την πιο νόστιμη συνταγή
Νηστεία μουστοκούλουρα: Αυτά τα κλασικά ελληνικά μουστοκούλουρα είναι μαλακά. Είναι φτιαγμένα με πετιμέζι, μέλι, χωρίς ζάχαρη. Αποτελεί ένα απίστευτα δυναμωτικό σνακ, το οποίο το καταναλώνουμε κυρίως τη Σαρακοστή πριν το Πάσχα.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτά τα κλασικά ελληνικά μουστοκούλουρα είναι μαλακά. Είναι φτιαγμένα με πετιμέζι, μέλι, χωρίς ζάχαρη. Αποτελεί ένα απίστευτα δυναμωτικό σνακ, το οποίο το καταναλώνουμε κυρίως τη Σαρακοστή πριν το Πάσχα. Είναι ένα απαλό και νόστιμο σνακ για να το καταναλώσετε με τον καφέ ή το τσάι σας!


Τα πιο νόστιμα μουστοκούλουρα

Συστατικά:

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
  • 3/4 φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλιτζάνι πετιμέζι
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • προαιρετικά: 1/2 φλιτζάνι- 1 φλιτζάνι σταφίδες

Οδηγίες παρασκευής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  • Μετρήστε πρώτα το λάδι στο κύπελλο μέτρησης και στη συνέχεια μετρήστε το μέλι. Αυτό θα κρατήσει το μέλι από το να κολλήσει στο κύπελλο.
  • Στο μπολ ενός μίξερ στην επιφάνεια του τραπεζιού, συνδυάστε το λάδι, το πετιμέζι, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Τα χτυπάμε όλα μαζί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα ψησίματος, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα ανακατεύουμε μαζί.
  • Γυρίζουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα αλευριού σε λίγες δόσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, αν θέλουμε και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.

  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε καθαρή επιφάνεια εργασίας και το καλύπτουμε με πετσέτα κουζίνας για 15-20 λεπτά. Αυτό θα διευκολύνει την κυκλοφορία των κουλουριών.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 κομμάτια.
  • Λιπαίνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας με λίγο λάδι.
  • Ανοίγουμε κάθε μερίδα ζύμης σε μήκος 6 ιντσών. Είτε ενώνουμε τα δύο άκρα για να σχηματίσετε ένα δαχτυλίδι είτε δημιουργούμε πλεξούδες.
  • Τα τοποθετούμε σε ταψιά που έχουν στρωθεί με λαδόκολλα και ψήνουμε στην κεντρική σχάρα για 10-15 λεπτά. Το ψήσιμό τους θα τα κάνει μαλακά και λίγο τραγανά.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και σερβίρουμε με καφέ.
  • Αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο για έως και ένα μήνα.

Καλή σας όρεξη!