Μία καλοκαιρινή συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε είναι τα νιόκι βουτύρου της Τοσκάνης. Είναι φτιαγμένα από μικρά κομμάτια ζύμης που παραδοσιακά αποτελούνται από έναν απλό συνδυασμό αλεύρου σίτου, αυγού, αλατιού και πατάτας. Αποτελεί μία δροσιστική και ελαφριά συνταγή για το καλοκαίρι. Δημιουργήστε την και καταπλήξτε όλη την οικογένεια.
Νιόκι βουτύρου
Συστατικά συνταγής:
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 γ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
- 4 γ. baby σπανάκι
- 1 γ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
- 1 γ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 γ. φρεσκοκομμένα μυρωδικά (όπως βασιλικός και μαϊντανός), καθώς και άλλα για γαρνίρισμα
- 2 συσκευασίες νιόκι
- 1 γ. τριμμένη μοτσαρέλα
- Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
Παρασκευή συνταγής:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 350° βαθμούς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό. Προσθέστε ντοματίνια και καρυκεύστε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να σκάνε οι ντομάτες, προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται. Προσθέστε το ζωμό, την παχύρρευστη κρέμα, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά και αφήστε να σιγοβράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζετε μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τα νιόκι και τα ανακατέψτε. Ρίχνουμε τα νιόκι σε μπεν μαρί 9″-x-13″ και από πάνω ρίχνουμε μοτσαρέλα. Ψήστε μέχρι να μαγειρευτούν τα νιόκι και να λιώσει το τυρί, για 30 λεπτά. Γαρνίρετε με περισσότερα μυρωδικά και στύβετε από πάνω λεμόνι πριν το σερβίρετε.