Διατροφή

Νέα έρευνα:Οι χορτοφάγοι κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιά

Νέα έρευνα:Οι χορτοφάγοι κινδυνεύουν λιγότερο από καρδιά
Τα οφέλη της χορτοφαγίας δείχνει νέα έρευνα που παρουσιάστηκε σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο όπου  ανέλυσαν στοιχεία σχετικά με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής των Ευρωπαίων από δέκα χώρες. Σε νέα έρευνα αποδεικνύονται τα οφέλη της χορτοφαγίας για την υγεία του ατόμου μακροπρόθεσμα. Οι ερευνητές, μεταξύ των οποίων η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννα Τζουλάκη, με […]

Τα οφέλη της χορτοφαγίας δείχνει νέα έρευνα που παρουσιάστηκε σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο όπου  ανέλυσαν στοιχεία σχετικά με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής των Ευρωπαίων από δέκα χώρες.

Σε νέα έρευνα αποδεικνύονται τα οφέλη της χορτοφαγίας για την υγεία του ατόμου μακροπρόθεσμα. Οι ερευνητές, μεταξύ των οποίων η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννα Τζουλάκη, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Καμίλ Λασάλ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο, ανέλυσαν στοιχεία σχετικά με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής των Ευρωπαίων από δέκα χώρες.

Η έρευνα σε αριθμούς
− η μελέτη αφορούσε 451.250 Ευρωπαίων από δέκα χώρες
− Οι συμμετέχοντες ήσαν ηλικίας 35 έως 70 ετών, χωρίς κάποια χρόνια πάθηση και παρακολουθήθηκαν επί 12 έτη κατά μέσο όρο.
− όσοι ακολουθούσαν μια περισσότερο φυτοφαγική διατροφή, είχαν κατά μέσο όρο 20% μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου, σε σχέση με όσους ήσαν οι λιγότερο φυτοφάγοι (το φαγητό τους που ήταν φυτικής προέλευσης, δεν ξεπερνούσε το 45% της συνολικής διατροφής τους).

Η Καμίλ Λασάλ σχολίασε σχετικά πως «αντί κανείς να αποφεύγει δραστικά τα ζωικής προέλευσης τρόφιμα, το να υποκαταστήσει απλώς ένα μέρος από το κρέας που τρώει, με φυτικής προέλευσης τροφές, μπορεί να αποτελέσει ένα απλό και χρήσιμο τρόπο για να μειώσει την καρδιαγγειακή θνησιμότητα».