Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εύγευστη και ενδιαφέρουσα συνταγή, που μυρίζει …θάλασσα, χάρη στα μύδια που περιέχει. Τα μύδια αποτελούν πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, περιέχουν δηλαδή όλα τα αμινοξέα που δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του ο οργανισμός, και μάλιστα σε ποσότητες που σε κάποια είδη υπερβαίνουν αυτές του κρέατος.
ΥΛΙΚΑ
40 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
40γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
100 γρ. κρασί λευκό
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
60 γρ. μουστάρδα
400 γρ. μύδια καθαρισμένα , με κέλυφος
40 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
ζωμός από το μαγείρεμα των μυδιών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα δύο είδη κρεμμυδιού, προσέχοντας να μην πάρουν χρώμα.
- Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε έως ότου το κρασί συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ.
- Προσθέστε τη τομάτα και την ψίχα των μυδιών και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέστε το ζωμό από τα μύδια, δοκιμάστε και προσθέστε αν χρειάζεται αλάτι.
- Προσθέστε τη μουστάρδα, ανακατέψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.
- Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τη μαργαρίνη και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.