Διατροφή

Muffins καρύδας: Η ιδανική συνταγή για τους λάτρεις της καρύδας

Muffins καρύδας: Η ιδανική συνταγή για τους λάτρεις της καρύδας
Muffins καρύδας: Τα μάφινς καρύδας είναι μια απολαυστική και ελαφριά επιλογή για πρωινό ή σνακ. Με τη γλυκιά γεύση της καρύδας και την αφράτη υφή τους, είναι ιδανικά για να συνοδεύσετε

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Τα μάφινς καρύδας είναι μια απολαυστική και ελαφριά επιλογή για πρωινό ή σνακ. Με τη γλυκιά γεύση της καρύδας και την αφράτη υφή τους, είναι ιδανικά για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας.

Υλικά:

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (ή στέβια για πιο υγιεινή επιλογή)
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα (ή φυτικό γάλα)
  • 1/4 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο ή λάδι καρύδας
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο: Ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C. Στη συνέχεια, βάζουμε τις φόρμες για μάφινς στο ταψί.
  2. Αναμειγνύουμε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την τριμμένη καρύδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  3. Αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά: Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν.
  4. Συνδυάζουμε: Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν. Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε υπερβολικά.
  5. Ψήνουμε: Γεμίζουμε τις φόρμες για μάφινς μέχρι 2/3. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν: Αφήνουμε τα μάφινς να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα βγάλουμε από τις φόρμες.

Αυτά τα μάφινς καρύδας είναι πεντανόστιμα και μπορείτε να τα απολαύσετε και ζεστά και κρύα. Ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας! Καλή απόλαυση!