Τα μάφιν κέικ καρότου είναι μια απολαυστική απόλαυση που συνδυάζει τις γεύσεις ενός κλασικού κέικ καρότου σε μια βολική, φορητή μορφή. Είναι υγρά, γευστικά και ιδανικά για πρωινό ή σνακ. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε νόστιμα μάφιν για κέικ καρότου.
Συστατικά:
Ξηρά συστατικά:
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
Υγρά συστατικά:
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι (ή λιωμένο λάδι καρύδας)
- 1/2 φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Πρόσθετα:
- 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένα καρότα (περίπου 2-3 μέτρια καρότα)
- 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένος ανανάς, στραγγισμένος
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ή πεκάν (προαιρετικά)
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Στρώνουμε μια φόρμα για μάφινς με χαρτί ή την αλείφουμε ελαφρά με μαγειρικό σπρέι.
Ανακατεύουμε ξηρά υλικά:
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ.
Ανακατέψτε τα υγρά συστατικά:
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά. Προσθέστε το φυτικό λάδι, την καστανή ζάχαρη, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη σάλτσα μήλου και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Συνδυάστε τα μείγματα:
Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
Προσθέστε καρότα και άλλα πρόσθετα:
Διπλώστε τα τριμμένα καρότα, τον θρυμματισμένο ανανά, τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες (αν χρησιμοποιείτε) μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
Γεμίστε τη φόρμα για μάφιν:
Μοιράστε το κουρκούτι ομοιόμορφα ανάμεσα στις έτοιμες κούπες για μάφιν, γεμίζοντας το καθένα περίπου στα 2/3.
Ψήστε:
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ενός μάφιν.
Δροσερός:
Αφήνουμε τα muffins να κρυώσουν στη φόρμα για περίπου 5 λεπτά και μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Συμβουλές:
Για επιπλέον υγρασία, σκεφτείτε να προσθέσετε επιπλέον 1/4 φλιτζάνι σάλτσα μήλου ή γιαούρτι.
Αυτά τα muffins μπορούν να αποθηκευτούν σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 3 ημέρες ή στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα. Απολαύστε αυτά τα muffins με κέικ καρότου ως μια απολαυστική επιλογή πρωινού ή ένα χορταστικό σνακ!