Τα Muffins είναι μικρά κεκάκια, ατομικού μεγέθους, τα οποία μπορεί να είναι είτε αλμυρά ή γλυκά! Στις ΗΠΑ θεωρούν ότι τα muffins είναι ίδια με τα cupcakes, γιατί έχουν τον ίδιο τρόπο παρασκευής. Ωστόσο, τα cupcakes παρασκευάζονται με γλυκά υλικά, σε αντίθεση με τα muffins! Ψάχνεις να βρεις ένα διαφορετικό σνακ για να παίρνεις μαζί σου στη δουλειά; Εδώ σου έχουμε την απόλυτη λύση! Τα αλμυρά μάφινς είναι η καλύτερη επιλογή! Μπορείς να προσθέσεις ό,τι υλικά επιθυμείς και να τα φας σε μορφή κέικ! Μία από τις καλύτερες επιλογές είναι να προσθέσεις γλυκοπατάτα, αβοκάντο και φέτα! Και τα τρία αυτά υλικά, εκτός του ότι είναι πολύ υγιεινά , μπορούν να απογειώσουν τη γεύση στον ουρανίσκο σου!
Υλικά συνταγής:
- 1 γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
- λάδι χωρίς γεύση, όπως φυτικό ή ηλίανθο
- 1 μεγάλο αβοκάντο, σε κομμάτια χοντροκομμένα
- 100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
- 100 γρ ψιλή πολέντα
- 80 ml σιρόπι σφενδάμου
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
- 100 ml γάλα
- 50 γρ φέτα, θρυμματισμένη
- 2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτους σπόρους
- ¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
Εκτέλεση συνταγής:
- Τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων στο High για 8 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πραγματικά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Αλείφουμε τις 9 τρύπες μιας φόρμας για μάφινς με λίγο λάδι (ή στρώνουμε κάθε τρύπα με ένα τετράγωνο λαδόκολλα.)
- Κόβουμε το 1/4 της γλυκοπατάτας σε ακόμα μικρότερα κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε τη γλυκοπατάτα, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, την πολέντα, το σιρόπι σφενδάμου, τα αυγά, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το γάλα και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο μπολ του πολυμίξερ. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει εντελώς λείο.
- Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα ανάμεσα στις τρύπες της φόρμας για μάφιν, στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω την κρατημένη ψιλοκομμένη γλυκοπατάτα, τη φέτα, τους σπόρους και τη πάπρικα.
- Ψήνουμε για 22 λεπτά στους 180 C στον αέρα, ή μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει από πάνω και να ψηθεί από πάνω – ελέγχουμε βάζοντας ένα πιρούνι στο κέντρο, το οποίο πρέπει να βγει στεγνό.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και, στη συνέχεια, μεταφέρουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
- Τα φυλάσσουμε σε σφραγισμένο δοχείο για έως και 3 ημέρες. Καλή μας απόλαυση!!!