Η παρασκευή των τέλειων μπισκότων με βρώμη και μέλι είναι μια απολαυστική προσπάθεια που συνδυάζει υγιεινά συστατικά με μια πινελιά φυσικής γλυκύτητας. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη δημιουργία αυτών των νόστιμων λιχουδιών.
Συστατικά
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι βρώμη σε ρολό
- 1/2 φλιτζάνι μέλι
- 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι γάλα (ή βουτυρόγαλα για πιο πλούσια γεύση)
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 220°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα ή ένα ταψί σιλικόνης. Ανακατεύουμε ξηρά υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Εάν χρησιμοποιείτε, προσθέστε αλεσμένη κανέλα για επιπλέον ώθηση της γεύσης. Κόψτε το βούτυρο. Προσθέστε το παγωμένο, κομμένο σε κύβους βούτυρο στα ξηρά υλικά. Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής, ένα πιρούνι ή τα δάχτυλά σας, ανακατέψτε το βούτυρο στο μείγμα του αλευριού μέχρι να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Τα μικρά κομμάτια βουτύρου σε μέγεθος μπιζελιού θα πρέπει να είναι ακόμα ορατά. Ενσωματώστε υγρά συστατικά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το μέλι, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε σταδιακά το υγρό μείγμα στα στεγνά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν. Προσέξτε να μην ανακατευτείτε υπερβολικά, γιατί αυτό μπορεί να κάνει τα μπισκότα σκληρά. Πλάθουμε τα μπισκότα.
Γυρίστε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε την απαλά μερικές φορές για να ενωθεί. Τακτοποιήστε τη ζύμη σε πάχος περίπου 1/2 ίντσας. Χρησιμοποιήστε ένα κόφτη μπισκότων ή ένα ποτήρι για να κόψετε τα μπισκότα και να τα τοποθετήσετε στο έτοιμο ταψί. Ξαναπλάθετε τα υπολείμματα για να κόψετε περισσότερα μπισκότα μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλη η ζύμη. Ψήνετε τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν από πάνω. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς σε σχάρα. Απολαύστε αυτά τα μπισκότα βρώμης και μελιού ζεστά, ίσως με λίγο βούτυρο ή λίγο επιπλέον μέλι. Συνδυάζονται επίσης υπέροχα με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ. Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο είναι πολύ κρύο για να αποκτήσετε νιφάδες.
Μην δουλεύετε υπερβολικά τη ζύμη για να διατηρήσετε τρυφερά τα μπισκότα. Για μια επιπλέον πινελιά, αλείψτε τις κορυφές με γάλα ή λιωμένο βούτυρο πριν τις ψήσετε για γυαλιστερό φινίρισμα. Aκολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε τέλεια μπισκότα βρώμης και μελιού που είναι τόσο υγιεινά όσο και νόστιμα.