Αφεθείτε στην απολαυστική γλυκύτητα των σπιτικών μπισκότων βρώμης και μελιού, μια ανακουφιστική απόλαυση που είναι ιδανική για κάθε περίσταση. Συνδυάζοντας την υγιεινή καλοσύνη της βρώμης με τη φυσική γλυκύτητα του μελιού, αυτά τα μπισκότα είναι ένα απολαυστικό μείγμα γεύσης και υφής. Εδώ είναι μια απλή αλλά ακαταμάχητα γλυκιά συνταγή για να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι βρώμη σε ρολό
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κύβους
- 1/4 φλιτζάνι μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι γάλα (ή όσο χρειάζεται)
Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο: Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ετοιμάζετε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε την τυλιγμένη βρώμη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά για να διασφαλίσετε ότι τα υλικά είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. Ενσωματώστε το βούτυρο: Προσθέστε το παγωμένο και κομμένο σε κύβους βούτυρο στα στεγνά υλικά. Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη ζαχαροπλαστικής ή με τα δάχτυλά σας, δώστε το βούτυρο στο στεγνό μείγμα μέχρι να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Το βούτυρο πρέπει να κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το μείγμα. Προσθέστε το μέλι: Περιχύστε το μέλι πάνω από το εύθρυπτο μείγμα. Διπλώστε απαλά το μέλι στο μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Το μέλι θα προσθέσει μια λεπτή γλύκα και υγρασία στα μπισκότα.
Σχηματίστε τη ζύμη: Προσθέστε σταδιακά το γάλα στο μείγμα, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά. Η ζύμη πρέπει να συγκρατείται αλλά να είναι ελαφρώς κολλώδης. Πλάθουμε τα μπισκότα: Γυρίζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χτυπήστε τη ζύμη σε κύκλο ή ορθογώνιο, πάχος περίπου 1/2 ίντσας. Χρησιμοποιήστε έναν κόφτη μπισκότων ή ένα στρογγυλό ποτήρι για να κόψετε μεμονωμένα μπισκότα. Ψήστε τα μπισκότα: Τοποθετήστε τα μπισκότα στο έτοιμο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν τα μπισκότα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε: Μόλις ψηθούν, μεταφέρουμε τα μπισκότα σε σχάρα για να κρυώσουν ελαφρώς. Σερβίρετε ζεστά με λίγο μέλι ή απολαύστε τα όπως είναι για μια υγιεινή και γλυκιά απόλαυση. Αυτά τα μπισκότα βρώμης και μελιού είναι ιδανικά για πρωινό, brunch ή ως χορταστικό σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Με την ακαταμάχητη γλυκύτητα και την πλούσια υφή τους, είναι σίγουρο ότι θα γίνουν αγαπημένα στο σπίτι σας.