Διατροφή

Μπισκότα: Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπισκότα σοκολάτας!

Μπισκότα: Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπισκότα σοκολάτας!
Μπισκότα: Δοκιμάστε να φτιάξετε τα συγκεκριμένα μπισκότα σοκολάτας και είμαστε σίγουροι ότι θα ξετρελαθείτε!

Η απόλαυση μιας παρτίδας σπιτικών μπισκότων σοκολάτας είναι μια απολαυστική απόλαυση που φέρνει άνεση και χαρά. Αυτά τα απολαυστικά μπισκότα είναι ιδανικά για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για σοκολάτα και να τα μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας. Ακολουθεί μια απλή και λαχταριστή συνταγή για μπισκότα σοκολάτας που θα σας αφήσει να θέλετε περισσότερα:

Μπισκότα σοκολάτας

Συστατικά συνταγής:

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, πακεταρισμένη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 φλιτζάνια κομματάκια σοκολάτας (ημίγλυκη ή μαύρη)

Οδηγίες παρασκευής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C και στρώνετε λαμαρίνες με λαδόκολλα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξεως, χτυπήστε το μαλακό βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ χειρός ή μίξερ βάσης για αυτό το βήμα.
  • Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Προσθέστε σταδιακά το μείγμα των ξηρών συστατικών στα υγρά συστατικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν. Προσέξτε να μην αναμείξετε υπερβολικά, καθώς μπορεί να προκύψουν πιο σκληρά μπισκότα.
  • Ανακατέψτε τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη.
  • Βάλτε στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας από τη ζύμη στις προετοιμασμένες λαμαρίνες ψησίματος, με απόσταση περίπου 2 ίντσες μεταξύ τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κουτάλα για μπισκότα ή να ανοίξετε τη ζύμη σε μπάλες με το χέρι.
  • Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να σταθεροποιηθούν αλλά το κέντρο να είναι ακόμα ελαφρώς μαλακό. Τα μπισκότα θα συνεχίσουν να σφίγγουν καθώς κρυώνουν.
  • Αφαιρέστε τις λαμαρίνες από το φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στις λαμαρίνες για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετέ τα σε σχάρες για να κρυώσουν εντελώς.
  • Μόλις κρυώσουν, απολαύστε τα σπιτικά σοκολατένια μπισκότα σας! Αποθηκεύστε τυχόν περισσεύματα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 1 εβδομάδα.

Αυτά τα μπισκότα σοκολάτας είναι ακαταμάχητα με την πλούσια, σοκολατένια γεύση τους και τη μαστιχωτή υφή τους. Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή προσθέτοντας ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα ή ακόμα και λίγο θαλασσινό αλάτι στην κορυφή για μια έξτρα πινελιά απόλαυσης. Είτε τα απολαμβάνετε με ένα ποτήρι κρύο γάλα είτε τα μοιράζεστε σε μια συγκέντρωση, αυτά τα σπιτικά μπισκότα σοκολάτας είναι σίγουρο ότι θα γίνουν ανάρπαστα!